Ο Ολάντ καλεί την Βρετανία να υποδεχτεί τους ασυνόδευτους πρόσφυγες του Καλαί

18:15 29/10/2016 - Πηγή: iPop

Για ακόμα μια φορά ο Φρανσουά Ολάντ στέλνει αυστηρό μήνυμα στην Βρετανία, καλώντας την να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να υποδεχτεί τους ασυνόδευτους πρόσφυγες του Καλαί.

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Γαλλία και την Βρετανία βρίσκονται στα άκρα μετά τη διάλυση του καταυλισμού στο Καλαί, στο οποίο φιλοξενούνταν 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες αναμένοντας να περάσουν στην Βρετανία.

Σε επικοινωνία του με την Τερέζα

Μέι, ο Φρανσουά Ολάντ την ενημέρωσε πως υπάρχουν 1.500 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, τα οποία αναμένεται σύντομα να μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Μίλησα χθες με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό, όπως και ο Μπερνάρ Καζνέβ με τη Βρετανίδα ομόλογό του, έτσι ώστε οι Βρετανοί να μπορούν να πάνε σε αυτά τα κέντρα με τους ανήλικους και να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί για να τους υποδεχθούν στη Βρετανία

Η Βρετανίδα ΥΠΕΣ το βράδυ της Πέμπτης κάλεσε την Γαλλία να εγγυηθεί ότι θα προστατέψει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας προσφύγων τόνισε:

Έχουμε κάνει τη δουλειά της Βρετανίας φροντίζοντας τους ενήλικους. Το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι να φροντίσουν τους απομονωμένους ανήλικους που βρίσκονται τώρα στα CAP (προσωρινά καταλύματα) και που ενδιαφέρονται να πάνε στη Βρετανία

The post Ο Ολάντ καλεί την Βρετανία να υποδεχτεί τους ασυνόδευτους πρόσφυγες του Καλαί appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα