Ο Ομπάμα ζητά να τερματιστεί ο πόλεμος στην Συρία

09:26 15/10/2016 - Πηγή: iPop

Επίσημη ανακοίνωση με την τοποθέτηση του Μπαράκ Ομπάμα εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, παρουσία του Αμερικανού Προέδρου.

Ο Ομπάμα επιθυμεί τη συνέχιση των διπλωματικών προσπαθειών για να σταματήσει ο πόλεμος, ενώ συζήτησε με τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας τα βήματα που θα μπορούσαν να γίνει ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Μπορεί η συνεργασία με την Ρωσία να έχει «παγώσει», αναφέρει ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του, όμως, θα

πρέπει να γίνουν συζητήσεις με άλλες χώρες που θα «ενθαρρυνθούν όλες οι πλευρές να υποστηρίξουν μια πιο διαρκή και βιώσιμη μείωση της βίας».

Θυμίζουμε πως Κέρι- Λαβρόφ συναντώνται σήμερα, Σάββατο, μαζί με τους ομολόγους απ’ την Τουρκία, την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και το Ιράν στη Λωζάνη προκειμένου να συζητήσουν μια νέα εκεχειρία στη Συρία. Ο ΥΠΕΞ της Αμερικής δεν έχει προχωρήσει σε διμερείς επαφές με τον Ρώσο ομόλογό του μετά την προηγούμενη προσπάθεια για εκεχειρία στη Συρία.

Βομβαρδισμοί σε Χαλέπι και Ράκα

Στο μεταξύ το Χαλέπι και η Ράκα συνεχίζουν να βομβαρδίζονται σφοδρά. Το ανατολική Χαλέπι δέχεται αεροπορικές επιδρομές από την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας και της Ρωσίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζει ότι απ’ την 22η Σεπτεμβρίου έχουν σκοτωθεί στο Χαλέπι 370 άνθρωποι, άμαχος πληθυσμός.

15 άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή στη Ράκα από βομβαρδισμούς που «πιθανόν έγιναν από τον -υπό αμερικανική διοίκηση- συνασπισμό»

The post Ο Ομπάμα ζητά να τερματιστεί ο πόλεμος στην Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα