Ο Μοσκοβισί στηρίζει την Ελλάδα και στρέφεται κατά του ΔΝΤ

09:43 15/12/2016 - Πηγή: iPop

Υπέρ της Ελλάδας και κατά του ΔΝΤ δείχνει να τάσσεται ο Πιέρ Μοσκοβισί λέγοντας «όχι» σε δογματισμούς. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος απαντά στις επικρίσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα μέσω άρθρου που φέρει την υπογραφή του και δημοσιεύθηκε στους Financial Times.

Στο

άρθρο του Μοσκοβισί που έχει τον τίτλο: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί σε λιτότητα για πάντα» υπογραμμίζεται πως «πρέπει να υπάρχουν πολιτικά αδύνατες απαιτήσεις από την Αθήνα». Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μάλιστα κατηγορεί «άλλους» που ορισμένες φορές προτιμούν το «παιχνίδι επίρριψης ευθυνών ως τρόπο υπεράσπισης των θέσεών τους».

Για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης:

Ο Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρεται στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης τονίζοντας πως «δεν μπορεί να υπάρχουν θέσεις που καθορίζονται από δογματισμό ή βραχυπρόθεσμες πολιτικές τακτικές που αψηφούν τον κοινωνικό αντίκτυπο προτεινόμενων μέτρων» και προσθέτει «Είναι ζωτικής σημασίας μια συμφωνία επί αξιόπιστων δημοσιονομικών στόχων» για τα έτη μετά από το 2018 να επέλθει γρήγορα».

Για τους δημοσιονομικούς στόχους:

Ξεκαθαρίζει πως σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει «να υπερεκτιμάται η ικανότητα της Ελλάδας να τους επιτύχει χωρίς να υπονομεύεται η ανάπτυξη και συγκεκριμένα τονίζει:

Οι στόχοι αυτοί δεν πρέπει να είναι υπερβολικά υψηλοί για υπερβολικά μεγάλο διάστημα, καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να καταδικαστεί σε λιτότητα για πάντα. Αλλά δε θα πρέπει επίσης ούτε να βασίζονται σε εσκεμμένα απαισιόδοξες προβλέψεις ή να δένονται με απαιτήσεις που είναι πολιτικά αδύνατες, οικονομικά ανεπιθύμητες και κοινωνικά μη αποδεκτές

Επίσης προσθέτει:

«Σε αυτή την εποχή της πολιτικής της μετα-αλήθειας είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μην αφήνονται χωρίς απάντηση ορισμένοι ισχυρισμοί. Η Ελλάδα έχει κάνει πρωτοφανείς προσπάθειες επί της δημοσιονομικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στη φορολογία ατομικού εισοδήματος και στον ΦΠΑ».

Για παιχνίδια που γίνονται σχετικά με το μέλλον της χώρας μας:

Στρέφοντας τα πυρά του κατά όσων προσπαθούν να παίξουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρει:

«Οι πολιτικοί ηγέτες της ευρωζώνης και των πιστωτών θεσμών της Ελλάδας πρέπει τώρα να αναλάβουν την πρωτοβουλία».

Παράλληλα, ζητά από όλους τους εταίρους να αναλάβουν την ευθύνη για με στόχο να επιτευχθεί «βιώσιμη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές κεφαλαίου και ένα σταθερό μέλλον στην ευρωζώνη»

Κλείνοντας ζητά σεβασμό στις δεσμεύσεις που έχουν ήδη γίνει.

Διαβάστε επίσης:

«Αλαλούμ» στην Ευρώπη για το ελληνικό πρόγραμμα- Συμμάχους αναζητά ο Τσίπρας

The post Ο Μοσκοβισί στηρίζει την Ελλάδα και στρέφεται κατά του ΔΝΤ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα