Ο Μητσοτάκης βλέπει Merkel- Schäuble στο Βερολίνο

08:47 13/2/2017 - Πηγή: iPop

Συναντήσεις με τους Merkel- Schäuble θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται να συναντηθεί σήμερα, Δευτέρα, με την Angela Merkel στη 13:00 στα κεντρικά γραφεία του CDU. Στις 17:30, ο Κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με βουλευτές του CDU στη γερμανική Βουλή.

Η

συνάντηση με τον Wolfgang Schäuble θα γίνει την Τρίτη στις 11:30 στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στη 13:00 ο επικεφαλής της ΝΔ θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους επιχειρηματικών και βιομηχανικών φορέων της Γερμανίας.

Σύμφωνα με στέλεχος της ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης επιθυμεί κατά τις συναντήσεις του να εξασφαλίσει «δημοσιονομικό αέρα». Αναμένεται να διατυπώσει την άποψή του για ένα σχέδιο, «ελληνικής έμπνευσης και ιδιοκτησίας, με το οποίο η χώρα θα μπορεί να διεκδικήσει δημοσιονομικό «αέρα» από τους δανειστές, ώστε να της αναγνωριστεί μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα επόμενα χρόνια».

Εάν αυτό επιτευχθεί, συμπληρώνει η ίδια πηγή, θα μπορέσουν να μειωθούν οι φόροι και η Ελλάδα ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη αναπτυξιακή δυναμική. «Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αλλά μόνο με μία αξιόπιστη, μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση».

Photo: SOOC

The post Ο Μητσοτάκης βλέπει Merkel- Schäuble στο Βερολίνο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα