Ο Κοτζιάς στις ΗΠΑ | Σειρά επαφών με την Κυβέρνηση Trump

08:55 13/3/2017 - Πηγή: iPop

Πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον πραγματοποιεί ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της η Κυβέρνηση Trump. Ο κ. Κοτζιάς θα έχει σειρά επαφών με στελέχη της Κυβέρνησης με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε πως προσβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών

σχέσεων.

Ο ίδιος σχολίασε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει σταθερές σχέσεις με τη διοίκηση του D. Trump, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει ήδη πολλές συναντήσεις.

Ελπίζω να αναπτυχθούν παραπέρα, θα συζητήσουμε για τα προβλήματα της περιοχής, θα εξετάσουμε σε ποιο βαθμό συμπίπτουν οι απόψεις μας και οι σχεδιασμοί μας. Ελπίζω επίσης να μπορέσω να προωθήσω την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος και με άλλους Υπουργούς που είναι απαραίτητες και για τη χώρα μας και για τις διεθνείς μας σχέσεις

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Rex Tillerson, αλλά και με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της Κυβέρνησης Trump.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διήμερης διαμονής του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Κοτζιάς θα συναντήσει εκπροσώπους της αμερικανικής Κυβέρνησης, μέλη του Κογκρέσου, εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας και οργανώσεις της Ομογένειας.

The post Ο Κοτζιάς στις ΗΠΑ | Σειρά| Σειρά επαφών με την Κυβέρνηση Trump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα