Ο καφές σε κάνει καλύτερο και υγιέστερο άτομο

06:31 24/8/2014 - Πηγή: iPop

Η κατανάλωση καφέ θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να είναι πιο ηθικοί στη δουλειά τους και να αποφύγουν τον σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο νέων ερευνών.

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Applied Psychology” προβάλλει τον ισχυρισμό ότι οι κουρασμένοι εργαζόμενοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να αντισταθούν σε ανήθικες επιρροές παλαιότερων συναδέλφων τους και ότι το ισοδύναμο ενός μεγάλου φλιτζανιού καφέ

θα μπορούσε να διώξει την κούραση, που μπορεί να οδηγήσει σε ανήθικες συμπεριφορές.

Νυσταγμένοι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να ενδώσουν σε ανήθικα ή απατηλά αιτήματα των προϊσταμένων τους. «Όταν είσαι άυπνος στη δουλειά σου είναι πολύ ευκολότερο να συμφωνήσεις σε ανήθικες προτάσεις των προϊσταμένων σου επειδή η αντίσταση απαιτεί προσπάθεια και εσύ ήδη είσαι εξαντλημένος» λέει ο David Welsh, ένας από τους μελετητές. «Αντίθετα βρήκαμε ότι η καφεΐνη μπορεί να δώσει στον άυπνο εργαζόμενο την απαραίτητη επιπλέον ενέργεια για να αντισταθεί σε ανήθικες συμπεριφορές».

Μέτρα όπως κώδικες ηθικής συμπεριφοράς μπορεί να αποδειχτούν ανεπαρκή για την ενθάρρυνση της καλής συμπεριφοράς, εάν οι εργαζόμενοι είναι πολύ κουρασμένοι για να τους υποστηρίξουν, διατείνονται οι μελετητές.

Μία άλλη μελέτη αποδεικνύει ότι αυξάνοντας την κατανάλωση καφέ κατά 1,5 φλιτζάνι ημερησίως, μπορείς να περιορίσεις τον κίνδυνο να αναπτύξεις σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Η βέλτιστη ποσότητα για να ξορκίσεις την ασθένεια είναι 3-5 φλιτζάνια την ημέρα.Ο καφές περιέχει έναν αριθμό συστατικών που αυξάνουν την ικανότητα του οργανισμού να αποσυνθέτει την γλυκόζη που συμβάλλει στην ανάπτυξη του διαβήτη, ισχυρίζονται οι μελετητές.

Επιστήμονες στη σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard εξέτασαν δεδομένα 20 ετών από 100.000 άτομα και βρήκαν ότι αυτοί που είχαν μειώσει την ποσότητα του καφέ που κατανάλωναν κατά ένα φλιτζάνι την ημέρα, παρουσίασαν 17% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Πίνοντας ένα ή περισσότερα επιπλέον φλιτζάνια καφέ ημερησίως μειώνεις τον κίνδυνο κατά 11%. Αυτοί οι οποίοι έπιναν περισσότερο από 3 φλιτζάνια καφέ και δεν μείωσαν την κατανάλωσή του, είχαν 37% λιγότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με τη μελέτη.

Όλα τα παραπάνω προαπαιτούν να μην πίνουμε δυνατούς καφέδες καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας καθώς θα έχουμε πρόβλημα με τον ύπνο μας. Η αύξησή όμως της ημερήσιας ποσότητας κυρίως τις πρωινές ώρες μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική, σύμφωνα με τη νέα μελέτη.

The post Ο καφές σε κάνει καλύτερο και υγιέστερο άτομο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα