Ο εγκέφαλος λειτουργεί και μετά το θάνατο ( ; )

12:08 28/11/2019 - Πηγή: iPop

Τα καλά νέα της ημέρας: Σύμφωνα με νέα έρευνα, ο εγκέφαλος μετά τον θάνατο συνεχίζει να λειτουργεί κι έτσι γνωρίζεις πως έχεις πεθάνει!

Εντάξει, ίσως να μην είναι και τόσο ευχάριστη αυτή η είδηση αλλά είναι μια πληροφορία που σίγουρα θέλεις να γνωρίζεις. Όσα συμβαίνουν στο σώμα λίγο πριν τον θάνατο αλλά και μετά από αυτόν μας είναι άγνωστα, μας τρομάζουν και διαρκώς διαβάζουμε έρευνες για να εξερευνήσουμε όλο και περισσότερα.

Ο εγκέφαλος μετά τον

θάνατο λειτουργεί, αναφέρει νέα έρευνα. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος είναι ακόμα εντελώς ενήμερος για το τι συμβαίνει γύρω σου, όταν πεθάνεις. Όσο creepy κι αν ακούγεται αυτό.

Τι ανακάλυψαν οι επιστήμονες; Αυτό που βρήκαν ήταν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που ήρθαν κοντά στον θάνατο, ανέφεραν τα ίδια πράγματα, το ίδιο λευκό φως, τις ίδιες αισθήσεις.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ίσως η συνείδηση συνεχίζει για μικρό χρόνο, αφού σταματήσει η καρδιά και η σωματική κίνηση γίνει αδύνατη. Αυτό σημαίνει, ότι είσαι κολλημένος στο σώμα με το μυαλό σου να λειτουργεί και να γνωρίζει τι συμβαίνει.

Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα μετά τον θάνατο;

Όσοι είχαν έρθει πολύ κοντά στον θάνατο, ανέφεραν πως γνώριζαν τι συνέβαινε ακόμη κι όταν ήταν «νεκροί». Το πιο τρομακτικό ίσως είναι το γεγονός ότι βρήκαν κάποιες αποδείξεις ότι οι άνθρωποι έχουν επίγνωση την ώρα που οι γιατροί ανακοινώνουν ότι πέθαναν.

Ο Dr Sam Parnia, ο άνθρωπος πίσω από αυτήν την έρευνα, εξέτασε τις περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής και συνείδησης μετά τον θάνατο στην Ευρώπη. Διαπίστωσε, ότι οι άνθρωποι βιώνουν πράγματα ακόμη και μετά την πρώτη φάση του θανάτου.

Όλα βασίζονται τη στιγμή που σταματά η καρδιά. Από τεχνική άποψη, εκείνη τη στιγμή πεθαίνεις. Αλλά όταν η καρδιά σου σταματά και ο γιατρός ανακοινώνει τα δυσάρεστα, εσύ το ακούς. Κι αυτό είναι τρομακτικό… καθώς κανείς δεν θέλει να ακούσει ότι έχει πεθάνει.

Φυσικά, μένουν κι άλλες έρευνες να γίνουν για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν και τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο 5 λεπτά πριν τον θάνατο

Το άρθρο Ο εγκέφαλος λειτουργεί και μετά το θάνατο ( ; ) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα