Ο Αλεξιάδης ζητά επαναπατρισμό των κεφαλαίων από την Ελβετία και υπόσχεται μερική αμνηστία

11:07 1/4/2016 - Πηγή: iPop

Υποσχόμενος μερική αμνηστία σ’ όσους επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους από την Ελβετία προσπαθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, να πείσει τους Έλληνες να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Bloomberg που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε χαρακτηριστικά:

Δεν θα διαγράψουμε κάθε ευθύνη, αλλά θα δώσουμε κίνητρα στους Έλληνες καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα

Εν

συνεχεία ο Αναπληρωτής Υπουργός εξήγησε πως «το νομοθέτημα αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης μεταξύ της Κυβέρνησης και των θεσμών και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή».

Μιλώντας για τα σχέδια της Κυβέρνησης αναφορικά με μειώσεις στα πρόστιμα δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση θα επιδιώξει να μειώσει τα πρόστιμα και τις επιβαρύνσεις για τέτοιου είδους υποθέσεις. Τα αδήλωτα ποσά θα φορολογούνται με συντελεστή άνω του 10 – 15%».

Όταν ερωτήθηκε από το δημοσιογράφο σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ ο Τρ. Αλεξιάδης σημείωσε

Έως τώρα έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω των 200 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές αρχές ελέγχουν συνδυαστικά όλες τις υπάρχουσες λίστες

Κλείνοντας τη συνέντευξη του μίλησε για τη διαπραγμάτευση και παραδέχθηκε πως «θα ληφθούν ορισμένα μέτρα, τα οποία θα επιβαρύνουν κάποιους φορολογούμενους, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό» ενώ παράλληλα τόνισε πως η Κυβέρνηση «διαπραγματεύεται σκληρά».

photo:Nick Paleologos / SOOC

The post Ο Αλεξιάδης ζητά επαναπατρισμό των κεφαλαίων από την Ελβετία και υπόσχεται μερική αμνηστία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα