Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας στις συναντήσεις Ομπάμα με Ερντογάν και Ολάντ

08:13 1/4/2016 - Πηγή: iPop

O αγώνας κατά της τρομοκρατίας και γενικότερα και εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ειδικότερα, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τους Φρανσουά Ολάντ και Ταγίπ Ερντογάν, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια.

Ομπάμα και Ολάντ συζήτησαν συγκεκριμένα για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών για τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Οι δύο ηγέτες έθιξαν το ζήτηση της δημιουργίας νέα Κυβέρνησης στη Λιβύη

αλλά και της γενικότερης ενίσχυσης της χώρας για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Κράτος.

Η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Μπαράκ Ομπάμα και με την Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο τελικά συνάντηση, ενώ στην αρχή ήταν αβέβαιη η συνάντησή τους.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε συγκεκριμένα σχετικά με τη συνάντηση των δύο Προέδρων:

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του αμερικανικού λαού για τους νεκρούς της βομβιστικής επίθεσης στο Ντιγιάρμπακιρ, ενώ διαβεβαίωσε για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ασφάλεια της Τουρκίας καθώς και για τον κοινό μας αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την αναβάθμιση των προσπαθειών καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους

Μια ακόμα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε την Πέμπτη στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας, αφήνοντας πίσω της 7 νεκρούς και τουλάχιστον 27 τραυματίες.

Photo: AFP

The post Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας στις συναντήσεις Ομπάμα με Ερντογάν και Ολάντ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα