Ντύθηκε στα λευκά η χώρα- Το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το μηδέν (Photos- Video)

09:05 30/11/2016 - Πηγή: iPop

Η χώρα μας τις τελευταίες ώρες έχει μπει στην κατάψυξη και πολλές περιοχές της έχουν ντυθεί στα λευκά ήδη από την Τρίτη.

Σύμφωνα μάλιστα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα, Τετάρτη, σε όλες τις ορεινές περιοχές, τα ημιορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, αλλά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Ο χιονιάς να τονίσουμε, πως έφτασε ακόμα και στην Σκόπελο όπου και έπεσε χιονόνερο.

Μεγάλη είναι η πιθανότητα να πέσουν τα πρώτα χιόνια και στην Αττική. Η θερμοκρασία

βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ο παγετός είναι τοπικά ισχυρός.

Τα πρώτα χιόνια να σημειωθεί, πως έκαναν την εμφάνισή τους την Τρίτη στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, αλλά και στην Πάρνηθα.

Επίσης πιο ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές όπως η Φλώρινα και η Κοζάνη, ενώ χιονόπτωση καταγράφηκε και στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, και Ημαθία, καθώς και στις ορεινές περιοχές της Χαλκιδικής.

Ενώ στη Θεσσαλονίκη, στα λευκά ντύθηκε από το πρωί της Τρίτης το Ωραιόκαστρο, ο Χορτιάτης, το Πανόραμα, όπως και το Μελισσοχώρι.

Καλημέρα σας , με Κεντροβόρειο χιονιά … !! Κιλκίς στη φωτό από το μπαλκόνι του Ηλία Πανοδήμου τώρα το πρωί , στο skaikairos.gr !! pic.twitter.com/SWBRMwZwaF

— Cristina Souzi (@CristinaSouzi) November 29, 2016

Κλειστά τα σχολεία:

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί, όπως έχει γίνει γνωστό θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παράλληλα, στο δήμο Κοζάνης τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκινά μια διδακτική ώρα αργότερα.

Την ίδια στιγμή στον δήμο Πρεσπών και στον δήμο Αμυνταίου, τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 9.15 το πρωί, την ώρα που τα σχολεία στο δήμο Εορδαίας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η συνεχής χιονόπτωση αλλά επίσης και οι χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες φτάνουν έως τους -3 βαθμούς, όπως και ο παγετός το επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας να σημειωθεί, πως έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 8ο χλμ. έως το 25ο χλμ. αλλά και στον δρόμο που συνδέει το δημοτικό διαμέρισμα του Αετού με το Νυμφαίο Φλώρινας.

photos:olathessaloniki,kozan.gr,neaflorina.gr,thestival.gr, halkidikinews,thessnews.gr, seleo.gr

The post Ντύθηκε στα λευκά η χώρα- Το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το μηδέν (Photos- Video) appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα