Νόμος του κράτους το Σύμφωνο Συμβίωσης

00:24 23/12/2015 - Πηγή: iPop

Υπερψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο επί της αρχής με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στο σύνολό του από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τον Κώστα Ζουράρι από τους ΑΝΕΛ.

Ναι επί της αρχής ψήφισαν οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι πάντως καταψήφισαν την τροπολογία και άρθρα του νομοσχεδίου καθώς όπως υποστήριξαν δεν αποσαφηνιζόταν τα ζητήματα του γάμου, της υιοθεσίας και της ιθαγένειας

στα ομόφυλα ζευγάρια.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Ευάγγελος Μειμαράκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης ενώ όχι σε όλα είπε, μεταξύ άλλων, ο Μάκης Βορίδης , ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ο Κώστας Κουκοδήμος.

Άρθρα του νομοσχεδίου καταψήφισαν επίσης βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων.

Αίσθηση προκαλεί επίσης η απουσία από την ψηφοφορία του επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ από την αποψινή ψηφοφορία.

Απουσίαζε επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και οι βουλευτές του ΚΚΕ που είχαν ταχθεί κατά.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο προκάλεσε το πρώτο σοβαρό ρήγμα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διαφοροποιήθηκαν πλήρως. Ο Κώστας Ζουράρις υπερψήφισε ενώ η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά είπε όχι στην τροπολογία και ναι σε όλα τα άρθρα

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Καμμένος και η Κόλλια – Τσαρουχά Μαρία είπαν όχι επί της αρχής καταψηφίζοντας και τα άρθρα για το σύμφωνο συμβίωσης.

Όχι σε όλα, ναι στο άρθρο 46 είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.

Παρόντες μόνο στο άρθρο 46 δήλωσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταψηφίζοντας όλα τα υπόλοιπα.

Κατά τάχθηκε και το ΚΚΕ

Η συζήτηση στην Ολομέλεια διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και με έντονες αντεγκλήσεις.

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος οπισθοδρόμησης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Υποστήριξε ακόμα πως «είναι μια μεγάλη νίκη των δικαιωμάτων, με ορίζονται την ισοελευθερία, γιατί αυτή είναι η αρχή που θέλουμε να ορίζει την Κυβέρνησή μας».

Την λύπη του για τη στάση που έχει κρατήσει η Εκκλησία απέναντι στο Σύμφωνο Συμβίωσης εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Την υποστήριξή του στους ομοφυλόφιλους και τη στήριξη του Ποταμιού στο Σύμφωνο Συμβίωσης εξέφρασε ο Σ. Θεοδωράκης κατά την ομιλία του από το βήμα της Βουλής.

Αποσαφηνίσεις ζητούσε η ΝΔ μέσω του εισηγητή της, Χαράλαμπου Αθανασίου, για τα ζητήματα του γάμου της υιοθεσίας και της ιθαγένειας για να υπερψηφίσει.

Τους τόνους ανέβασε η Χρυσή Αυγή που κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κάνοντας λόγο για ημέρα ντροπής, ενώ διερωτήθηκε εάν θα αποδεχτούμε και τους κτηνοβάτες.
«Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει τον τρόπο με τον οποίο πορεύτηκε η ελληνική οικογένεια επί χιλιάδες έτη» είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος και συμπλήρωσε: «Τί είδους κονκορδάτο έχει συναφθεί μεταξύ εκκλησίας και κυβέρνησης της Αριστεράς;»

Στον ηθοποιό Μηνά Χατζησάββα αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά τονίζοντας ότι υλοποιεί την υπόσχεση που είχε δώσει η ίδια στην κηδεία του.

Νωρίτερα η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου τόνισε ότι με το σύμφωνο συμβίωσης γίνεται άρση των διακρίσεων σε βάρος συμπολιτών μας λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Επίσης όπως τόνισε, αναγνωρίζονται οι οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ των μερών και αναγνωρίζονται και στα μέρη του συμφώνου όλα τα δικαιώματα: ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά, φορολογικά, κληρονομικά κ.α.

Το διευρυμένο σύμφωνο σύμφωνα με την κ.Κατριβάνου αποτελεί σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ισονομίας.

The post Νόμος του κράτους το Σύμφωνο Συμβίωσης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα