Νέα πυρά Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας με αφορμή το Κυπριακό

14:19 21/1/2017 - Πηγή: iPop

Νέα επίθεση κατά της χώρα μας εξαπέλυσε ο Μ. Τσαβούσογλου ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα «δεν μπορεί να μας επικρίνει η Ελλάδα για το Κυπριακό».

Συγκεκριμένα, ο Τούρκους ΥΠΕΞ απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο σχετικά με τη χώρα μας δήλωσε «η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που πρέπει να επικρίνει την Τουρκία,

ιδιαίτερα στο Κυπριακό».

Εν συνεχεία ο Τσαβούσογλου απηύθυνε κάλεσμα στην Ελλάδα σε περίπτωση που έχει διαφορετική άποψη από την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας αλλά και των εγγυήσεων να πει τί θέλει και «να μην τηρεί επιθετική στάση», όπως συγκεκριμένα δήλωσε.

Σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, αμέσως μετά το πέρας το πέρας της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου της Αμερικής, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε:

Στο Κυπριακό καμιά χώρα, κανένας οργανισμός, δεν μπορεί να επικρίνει την Τουρκία

Και πρόσθεσε «φτάσαμε σε μια κρίσιμη φάση. Και στην πρώτη συνάντηση των Υπουργών, και στην πενταμερή, η Τουρκία είχε στάση εποικοδομητική, ήταν βέβαιη για τον εαυτό της και έλεγε τί ήθελε και τί δεν ήθελε».

«Ακόμη και στα ευαίσθητα θέματα τήρησε μια στάση ώριμη. Αλλά η απέναντι πλευρά ήρθε απροετοίμαστη» δήλωσε ο Τσαβούσογλου και τόνισε πως στο Μοντ Πελερράν πραγματοποιήθηκαν δύο είδους συναντήσεις λέγοντας «στη μία η ελληνοκυπριακή πλευρά ζήτησε άδεια και σηκώθηκε από το τραπέζι, και στη δεύτερη το έσκασε από το τραπέζι».

Επίσης, διαβεβαίωσε, πως η Τουρκία συνεχίζει τη θετική στάση για να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις με ένα ξεκάθαρο πλαίσιο και τόνισε:

Στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων η δική μας στάση είναι καθαρή, λέμε και τους λόγους. Εάν εσείς σκέφτεστε διαφορετικά πείτε το και πείτε τί θέλετε. Εάν κάποιος λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που σκέφτεστε, ή επιθυμείτε ή ονειρεύεστε, δεν χρειάζεται να είστε επιθετικοί. Θέστε κι εσείς τους δικούς σας λόγους και αν γίνουν αποδεχτοί έγιναν. Αν δεν γίνουν να πούμε κι εμείς γιατί δεν έγιναν

Διαβάστε επίσης:

Επίλυση ή ναυάγιο; Οι συζητήσεις για το Κυπριακό σε ελεύθερη μετάφραση (Photos-Videos)

The post Νέα πυρά Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας με αφορμή το Κυπριακό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα