Νέα πυρά Αυστρίας κατά της Ελλάδας

09:05 29/2/2016 - Πηγή: iPop

Νέες δηλώσεις έγιναν από την πλευρά της Αυστρίας και συγκεκριμένα από τον ΥΠΕΞ, οι οποίες αφήνουν αιχμές για την στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αυστριακός ΥΠΕΞ, Σεμπάστιαν Κουρτς, είπε πως η Ελλάδα δεν ήθελε ποτέ να συζητήσει για μείωση των προσφυγικών ροών και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν με ποιο τρόπο θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες στην Κεντρική Ευρώπη.

Ο κ. Κουρτς είπε πως η Ελλάδα

χρειάζεται υποστήριξη, αλλά πέρα από υποστήριξη, προσθέτει, πως χρειάζεται και πίεση προκειμένου να αποβάλλει από το μυαλό της την πολιτική της «παραπέρα μεταφοράς.

Επιπλέον, πρόσθεσε, σχολιάζοντας τον χαρακτηρισμό της στάσης της χώρας του από τον Α. Τσίπρα ως «ντροπή», πως η Ελλάδα δεν έχει θέμα με την διάσκεψη της Βιέννης, αλλά με το πλαφόν που έχει θέσει η Αυστρία στον αριθμό των αιτούντων άσυλο.

«Θα υπάρξει ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα;», ρωτήθηκε ο Αυστριακός ΥΠΕΞ, ο οποίος απάντησε πως η χώρα του έχει δύο επιλογές: Να υποδεχθεί όλους τους πρόσφυγες ή να μειώσει τις ροές και να βοηθήσει την Ελλάδα και την Τουρκία να βελτιώσουν την κατάσταση με τους πρόσφυγες. Θα ήταν όμως ανεύθυνο, σχολίασε, η Αυστρία να δεχθεί κι άλλους πρόσφυγες, οπότε το δεύτερο σενάριο είναι το πιο εφικτό.

Τέλος, σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται η Αυστρία απ’ όλες τις χώρες, ο κ. Κουρτς πως αυτό έχει συμβεί και σε άλλες χώρες, συμπληρώνοντας πως η Αυστρία έχει γίνει «ο κακός» επειδή πέρυσι δέχθηκε πολλούς πρόσφυγες και φέτος αλλάζει την τακτική της.

The post Νέα πυρά Αυστρίας κατά της Ελλάδας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα