Νέα πρόκληση από την Τουρκία στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ

22:39 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Προσκόμματα εφευρίσκει συνεχώς η Τουρκία παρεμποδίζοντας τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να αναλάβουν δράση στο Αιγαίο ενώ συνεχίζει τις προκλήσεις, αρνούμενη να εφαρμόσει τις πρόσφατες αποφάσεις που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη γειτονική χώρα.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η Άγκυρα δεν έχει επιτρέψει στα πλοία της νατοϊκής δύναμης να πλεύσουν

στα χωρικά ύδατά της. Κάλεσε μάλιστα τη Γερμανία να δώσει εξηγήσεις ισχυριζόμενη ότι έγιναν παραβιάσεις από τις δυνάμεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τα πλοία του ΝΑΤΟ να περιορίζουν τη δράση τους στο Αιγαίο και να επιτηρούνται συνεχώς από τουρκικά.

Σημειώνεται ότι η απόφαση στην οποία είχε συμφωνήσει και η Τουρκία είναι όσοι διασώζονται στο Αιγαίο από το ΝΑΤΟ να επιστρέφουν στην Άγκυρα.

Ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είχε τονίσει πως οι δυνάμεις θα αναγνωρίζουν, θα επιτηρούν και θα παρακολουθούν, ενώ θα είναι σε στενή επικοινωνία με τη Frontex. Είχε παράλληλα γνωστοποιήσει ότι όσοι πρόσφυγες διασώζονται κι έχουν προέλθει από την Τουρκία, θα επιστρέφουν στα τουρκικά εδάφη, κάτι στο οποίο φαίνεται τώρα να αντιδρά η Τουρκία.

Το θέμα πάντως θα συζητηθεί εκ νέου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σε συνάντηση στην οποία έχει προσκληθεί και η Τουρκία.

Οι συζητήσεις αυτές με την Άγκυρα είχαν αναβληθεί λόγω των πολύνεκρων επιθέσεων που σημειώθηκαν στη γειτονική χώρα.

The post Νέα πρόκληση από την Τουρκία στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα