Νέα γυναικοκτονία στον Πειραιά: 25χρονος πυροβόλησε τη 19χρονη σύντροφό του στο κεφάλι μετά από καυγά και τηλεφώνησε στην αστυνομία

18:01 3/12/2022 - Πηγή: iPop

Άλλη μία γυναικοκτονία συγκλονίζει σήμερα (3/12) τη χώρα και συγκεκριμένα την περιοχή του Πειραιά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δράστης σε αυτή τη δολοφονία είναι 25 ετών και το θύμα μία 19χρονη κοπέλα. Το φαινόμενο των γυναικοκτονιών εξελίσσεται πια σε θλιβερή ρουτίνα, όσο εμείς ελπίζουμε ότι θα σταματήσει χωρίς να κάνουμε απολύτως τίποτα.

«Ας πρόσεχες», «Γιατί δεν μίλησες τότε;» – «Αθώες» φράσεις, πεποιθήσεις ενός άλλου αιώνα και σκληρές αλήθειες για τις κακοποιητικές συμπεριφορές

– Μια ανάλυση του iPop.gr για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Γυναικοκτονία στον Πειραιά: Οι πρώτες πληροφορίες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας αλβανικής υπηκοότητας τηλεφώνησε στις αρχές και δήλωσε ότι πυροβόλησε τη σύντροφό του. Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι του ζευγαριού και εντόπισαν την άτυχη γυναίκα νεκρή, η οποία έφερε τραύμα στο κεφάλι πιθανόν από πυροβόλο όπλο. Ο δράστης παραδόθηκε, ωστόσο το όπλο δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.

Ήδη στα πρώτα λόγια του, ο ίδιος απέδωσε την πράξη του σε μία σκηνή ζηλοτυπίας και στον τσακωμό που ακολούθησε μεταξύ τους. Σε βάρος του θα σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ας μιλήσουμε για τη βία: Μία λέξη, εκατομμύρια ανοιχτά τραύματα – Ποιες είναι οι συχνότερες μορφές κακοποίησης κατά των γυναικών;

Η προβληματική κατάσταση που επικρατούσε ανάμεσα στο ζευγάρι επιβεβαιώθηκε και από κάποιους γείτονες, οι οποίοι τους άκουγαν συχνά να μαλώνουν ενώ μια κάτοικος της περιοχής περιέγραψε στο protothema.gr έναν άγριο καβγά που είχαν πριν από μια εβδομάδα.

«Πριν από μια εβδομάδα άκουγα τσακωμούς. Άκουγα φωνές και έντονο τσακωμό. Η κοπέλα ήταν κάπως πιο μαζεμένη. Αυτός ήταν πιο θορυβώδης, πιο δραστήριος.

Ήταν έντονος ο τελευταίος καβγάς. Κυρίως άκουγα γυναικείες φωνές», λέει η γειτόνισσα του ζευγαριού, η οποία παρόλο που ήταν σπίτι της δεν άκουσε το μοιραίο πυροβολισμό.

Το κείμενο για τη βία κατά των γυναικών που πρέπει να διαβάσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Νέα γυναικοκτονία στον Πειραιά: 25χρονος πυροβόλησε τη 19χρονη σύντροφό του στο κεφάλι μετά από καυγά και τηλεφώνησε στην αστυνομία εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα