Μόνο κόβοντας το δίχτυ ασφαλείας και τις γέφυρες με το χθες θα μπορέσεις να πας μπροστά. Ό,τι είναι στάσιμο δεν μπορεί να ανθίσει

19:02 23/1/2023 - Πηγή: iPop

Πώς να βγω απο το comfort zone; Μιλάνε παντού για αυτή τη ζώνη ασφάλειας, για το comfort zone που μας επιτρέπει να ζήσουμε στον αυτόματο πιλότο, συμβιβασμένοι με τα λίγα, με τα μέτρια, με τα «οκ μωρέ τώρα τι θες να ξεβολευτείς, καλά δεν είσαι»; Όχι δεν ήρθαμε γι’αυτό σε τούτον εδώ το κόσμο. Όχι όλοι τουλάχιστον. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν, ούτε θέλουν να ζήσουν συμβιβασμένοι σε κανένα επίπεδο στη ζωή τους και αυτό το άρθρο είναι γραμμένο μόνο για εκείνους. Αν

σήμερα έχεις τη δουλίτσα σου, είσαι βολεμένος σε σχέσεις και καταστάσεις που κατά τα άλλα μοιάζουν οκ, αλλά κατά βάθος, σε κάνουν να θες να ουρλιάξεις κλείσε το κείμενο αυτό.

Πώς να βγω απο το comfort zone

Κάποιες φορές στη ζωή μας έρχονται απρόβλεπτα πράγματα, πράγματα που ούτε θέλουμε ούτε ευχόμαστε και νιώθουμε ότι ξαφνικά η γη έφυγε κάτω από τα πόδια μας. Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση στο σοκ της αλλαγής. Της αυτόματης διαδικασίας που μέχρι σήμερα γινόταν χωρίς καν να σκεφτώ. Αυτό που έρχεται ή αυτό που τελειώνει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι κακό. Σίγουρα είναι διαφορετικό και αλλιώτικο.

Το ξέρεις, ακόμα και αν ποτέ δεν θα το παραδεχόσουν, ότι αν θες να πας μπροστά, χρειάζεται να κάνεις αλλαγή. Αυτό που είχες μέχρι τώρα ήταν στάσιμο. Και ό,τι είναι στάσιμο, είναι απλώς ζωντανό αλλά δεν προσφέρει καμία εξέλιξη. Το στάσιμο δεν εξελίσσεται όσο και αν προσπαθείς να το κάνεις να ανθίσει.

Πώς θα κόψεις τα σχοινιά και τις γέφυρες

Θα μου πεις ρε φίλε, εγώ δεν θέλω να πάω μπροστά, είμαι πολύ καλά έτσι όπως είμαι τώρα και δεν θέλω ούτε να παλέψω να αποδείξω το οτιδήποτε, ούτε να πιεστώ, θέλω τη ζωή μου όπως ήταν μέχρι χθες. Και αυτό είναι μια εκδοχή που την καταλαβαίνω και είναι οκ. Για ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητες, για ανθρώπους που δεν γεννήθηκαν για το κάτι παραπάνω, για τους ανθρώπους που ήρθαν να κάνουν κάτι διεκπαιρεωτικό και να φύγουν.

Ξέχνα τις φτερούγες που σε κάλυπταν μέχρι χθες και σε υποστήριζαν, ξέχνα τις γέφυρες με το χθες, ξέχνα το safe net. Δεν υπάρχει δίχτυ που μπορείς να πέσεις και να είσαι στα μαλακά. Και όσο και αν ο εγκέφαλός σου λέει, όχι δεν θέλω να το κάνω, τόσο θα θες να κάνεις βήματα πίσω, να βρεις παρηγοριά στις φτερούγες, να βρεις υποστήριξη.

FreepikΕίσαι μόνος σου αυτή τη στιγμή

Είσαι μόνος και δεν υπάρχει κανενός είδους προστασία. Δεν υπάρχει πια η γέφυρα για να γυρίσεις πίσω οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι το επόμενο βήμα προς τα μπροστά. Είναι τόσο απλό, κάνεις ένα βήμα μπροστά και μετά κάνεις και άλλο ένα. Μόνο έτσι δεν θα είσαι στάσιμος, μόνο έτσι θα προχωρήσεις.

Το απίστευτο ταξίδι που θα κάνεις

Όρισε πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό το ταξίδι για σένα. Πόσο ρίσκο είσαι διατεθειμένος να κάνεις και τι περιμένεις να πάρεις πίσω από αυτό. Δούλεψε λες και είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Αν ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου τι θα έκανες; Αν παιζόταν η επιβίωσή σου από αυτό τι θα έκανες; Είναι θέμα ζωής και θανάτου, γιατί μια ζωή χωρίς σκοπός είναι σαν να πετάς αυτό το δώρο που δόθηκε με τη γέννησή σου στα σκουπίδια.

Είτε θα κερδίσεις, είτε θα μάθεις. Δεν υπάρχει χαμένος σε αυτή τη φάση. Δεν χάνεις επειδή κόβεις τις γέφυρες και πας μόνο μπροστά χωρίς να επιτρέπεις στη ζωή σου να ζήσει μια ζωή με συμβιβασμούς. Όταν θα μετράς σε έναν χρόνο από σήμερα τα αποτελέσματά σου, δεν θα πεις: Δεν τα κατάφερα, απέτυχα, δεν έγινε όπως το περίμενα. Κάτι θα έγινε μέσα σε αυτήν τη διάρκεια. Κάτι θα είναι διαφορετικό, κάτι θα έχεις μάθει, ακόμα και από τα λάθη σου. Κάποια νέα skill θα έχεις δημιουργήσει.

Κάντο και ας κάνεις λάθος! Θα δεις πώς θα το φτιάξεις αν είναι λάθος. Όρισε το περιθώριο που αντέχεις να ρισκάρεις, γιατί μη ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για το επαγγελματικό κομμάτι, το μόνο που δεν θες είναι να μην έχεις χρήματα για να ζήσεις. Επιλέγεις ένα ρίσκο που μπορεί να είναι λειτουργικό για εσένα και που μπορείς να πεις το δοκιμάζω και βλέπω που θα με βγάλει.

Αυτό που αποφέυγεις

Οι ερωτήσεις που πονάνε και δεν θες να τις κάνεις, οι διαπιστώσεις που είναι μπροστά στα μάτια σου και δεν θες να δεις, η επιμονή σου να μην προχωρήσεις είναι οι λόγοι που δεν σου επιτρέπουν να βγάλεις στην επιφάνεια το 100% των δυνατοτήτων σου.

Βρες μέντορα και συμβούλους που γνωρίζουν το αντικείμενό σου, καλύτερα από εσένα, ψάξε τα πάντα στο διαδίκτυο, κάνε την έρευνα της αγοράς, ανακάλυψε μέσα σου ποια ταλέντα σου μένουν ανεκμετάλλευτα. Μη σε καταδικάζεις σε μια ζωή βολεμένη, όταν έχεις μπροστά σου έναν ωκεανό ευκαιριών, αφθονίας και δυνατοτήτων.

Μην αφήσεις ούτε μια πέτρα που δεν θα γυρίσεις.

Και όμως οι δυσκολίες που έρχονται στη ζωή μας δεν έχουν να κάνουν με όλα αυτά που πιστεύεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μόνο κόβοντας το δίχτυ ασφαλείας και τις γέφυρες με το χθες θα μπορέσεις να πας μπροστά. Ό,τι είναι στάσιμο δεν μπορεί να ανθίσει εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα