Μητσοτάκης: «Η Κυβέρνηση παίζει το μέλλον της χώρας στα ζάρια»

12:38 1/3/2016 - Πηγή: iPop

Με επίθεση στην Κυβέρνηση ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χαρακτήρισε «ανησυχητική» την συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός την Δευτέρα και τόνισε πως «οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για την κατάσταση που βιώνει η χώρα».

«Η αίσθηση των πολιτών είναι πως η χώρα αγγίζει πλέον το σημείο μηδέν, όμως ο μόνος που δεν το καταλαβαίνει είναι ο Πρωθυπουργός των capital controls και των κλειστών συνόρων»

τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Η Κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν φταίει η ίδια» σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «ψεύδεται».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επίσης είπε ότι «η Κυβέρνηση είχε προεξοφλήσει το κλείσιμο των συνόρων, όμως δεν είχε υπήρχε κανένα επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισής του».

Αναφερόμενος στους κινδύνους που βιώνει η χώρα εκτίμησε πως μπορεί να βρεθεί ηττημένη τόσο στο προσφυγικό όσο και στην αξιολόγηση. Και σχολίασε αρνητικά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αξιοποιήσει ακόμη και το βέτο στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας προειδοποιώντας: «Οι απειλές για βέτο δεν ωφελούν» ενώ επίσης τόνισε:

Η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν ακολούθησε καμία αποτρεπτική πολιτική. Εξίσωσε τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες και τους άφησε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη

«Όταν με καθυστέρηση η Κυβέρνηση κατάλαβε τον κίνδυνο δέχθηκε τις αποφάσεις της ΕΕ που δημιουργούσαν υποχρεώσεις για την χώρα που αδυνατούσε να εκπληρώσει. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Η Κυβέρνηση υποεκτίμησε την αντίδραση της Ευρώπης» τόνισε σε έντονους τόνους ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως το κόμμα του «τάχθηκε υπέρ της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών σε μία προσπάθεια για την διαμόρφωση εθνικής γραμμής που θα μειώσει την ζημιά για την χώρα στο προσφυγικό» και συμπλήρωσε:

Συμφωνούμε με την αποστολή του ΝΑΤΟ και προτείνουμε να δημιουργηθούν όχι μόνο ανοικτοί αλλά και κλειστοί χώροι κράτησης των προσφύγων, για να σταλεί ένα μήνυμα αποτροπής. Είμαστε υπέρ της πιο ενεργής εμπλοκής του στρατού. Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποκαταστήσουμε το κύρος της χώρας. Η Κυβέρνηση οφείλει να σοβαρευτεί και την Παρασκευή να συμφωνήσουμε σε ένα επαρκές σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης. Εύχομαι η συναίνεση που ζητά ο κ. Τσίπρας να μην είναι προσχηματική

«Η εικόνα του Πειραιά που έχει γεμίσει πρόσφυγες λίγο πριν την τουριστική περίοδο δείχνει πως η Κυβέρνηση είναι ανεύθυνη» σημείωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ενώ στη συνέχεια ο Κ. Μητσοτάκης εκτίμησε πως το πρόβλημα θα οξυνθεί αν δεν βρεθούν άμεσα λύση και κάλεσε την Κυβέρνηση να μην «παίζει στα ζάρια» το μέλλον της χώρας.

Λέγοντας ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στις μονομερείς ενέργειες τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία δίνει μάχη κατά του κλεισίματος των συνόρων και δήλωσε:

Οι μνήμες από την τραγική διαπραγματεύση του καλοκαιριού είναι νωπές. Λέμε ΟΧΙ σε βεβιασμένες και μονομερείς ενέργειες

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε από την Τουρκιά να θέσει σε εφαρμογή της δεσμεύσεις και τόνισε πως η Νέα Δημοκρατίας έχει καταθέσει τις προτάσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

Τις έξι προτάσεις του κόμματος του για το προσφυγικό παρουσίασε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό η οποία συντάχθηκε πριν από λίγες ημέρες, μέσω του Προέδρου του κόμματος, παρουσίασε τις προτάσεις της.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανίκανη να εφαρμόσει σχέδιο άμεσης αντιμετώπισης της έκτακτης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Η μέχρι τώρα στάση της δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη

Αναλυτικά οι έξι θέσεις της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεως για το προσφυγικό της Νέας Δημοκρατίας- Τι προτείνει στην Κυβέρνηση;

Ακόμα και μέσα στην ημέρα να αξιοποιήσει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες βασικές δομές σίτισης, υγιεινής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.Να ετοιμάσει, μέσα σε μία εβδομάδα, όλους τους απαραίτητους φυλασσόμενους, ανοιχτούς, αλλά και κλειστούς χώρους, προσωρινής διαμονής με σωστή γεωγραφική κατανομή στην Επικράτεια. Να εξασφαλίσει καλύτερο συντονισμό ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.Να διασφαλίσει ότι η Νατοϊκή δύναμη θα κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Δηλαδή να συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με την FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών.Να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες ευρωπαϊκούς πόρους και να ζητήσει έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.Να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας και για τη στήριξη του τουριστικού της προϊόντος.photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Μητσοτάκης: «Η Κυβέρνηση παίζει το μέλλον της χώρας στα ζάρια» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα