«Μίνι σύνοδος» για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα- ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι έκτακτη η σύσκεψη

21:46 22/11/2016 - Πηγή: iPop

Μετά το δημοσίευμα της γερμανικής Süddeutsche Zeitung, η οποία μεταδίδει ότι την Παρασκευή θα συναντηθούν στο Βερολίνο πέντε Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ με στελέχη του ΔΝΤ, θέτοντας στο τραπέζι το ελληνικό χρέος, το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη «μίνι σύνοδο», αλλά για την άτυπη ομάδα που λειτουργεί εδώ και καιρό.

Η «μίνι σύνοδος» της Παρασκευής στο Βερολίνο δεν είναι καθόλου έκτακτη, αλλά θα συζητηθούν οικονομικά θέματα της Ευρωζώνης, και το ελληνικό χρέος

Οι πηγές του ΥΠΟΙΚ προσθέτουν πως εδώ και πολύ καιρό λειτουργεί μια άτυπη ομάδα, το Washington Group, στο οποίο μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών των τεσσάρων μεγαλύτερων κρατών της Ευρωζώνης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία) καθώς και οι θεσμοί (Eurogroup, ΕΚΤ και ΔΝΤ). «Στη σύσκεψη, η οποία δεν είναι καθόλου έκτακτη, θα συζητηθούν οικονομικά θέματα της Ευρωζώνης, είναι λογικό να συζητηθεί και το ελληνικό χρέος».

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας;

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η γερμανική Süddeutsche Zeitung, στη συνάντηση θα δώσουν το παρών οι ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με στελέχη του ΔΝΤ για τον ρόλο του στο ελληνικό πρόγραμμα και για το ελληνικό χρέος.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η Sueddeutsche Ζeitung υπενθυμίζει ότι το γερμανικό Κοινοβούλιο έχει δώσει έγκριση για το πρόγραμμα της Ελλάδας με την προϋπόθεση ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει.

Το ΔΝΤ απ’ την πλευρά του έχει ξεκαθαρίσει πως θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή του την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σενάριο το οποίο έχει απορρίψει, όμως, ο Β. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι δεν θα γίνει καμία συζήτηση μέχρι το 2018.

Υπάρχει Plan B;

Να σημειωθεί ότι το πρακτορείο MNI μετέδιδε νωρίτερα ότι οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται ένα plan B για την περίπτωση που το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχο τονίζει πως «πρόκειται για μια εναλλακτική που προβλέπει τον προσδιορισμό ορισμένων πολιτικά ανώδυνων μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».

Photo: GETTY IMAGES/CHRISTOPHER FURLONG

The post «Μίνι σύνοδος» για την Ελλάδα χωρίς την Ελλάδα- ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι έκτακτη η σύσκεψη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα