Μην κοιμάσαι με νεύρα…για να κρατήσει η σχέση σου!

15:30 5/4/2014 - Πηγή: iPop

Μην κοιμάσαι με νεύρα…για να κρατήσει η σχέση σου! Αυτό λένε οι ειδικοί και γιατί να μην τους πιστέψουμε! Μπορεί ο Κωστάκης να σου έχει κάνει το νευρικό σύστημα σμπαράλια και η Αννούλα να σε ζηλεύει σαν τρελή αλλά δεν είναι ανάγκη να κοιμηθείς εσύ τον καναπέ και το άλλο σου μισό στο κρεβάτι! Συμφωνήστε πως είναι λογικό να έχετε διαφωνίες, αγκαλιαστείτε και κοιμηθείτε σαν άνθρωποι… Αν δεν μπορείς πάλι να αποδεχθείς το γεγονός, τότε μην κοιμηθείς!

Το να πας στο κρεβάτι θυμωμένος/η με το άλλο σου μισό, σημαίνει

ότι επιβάλεις στον εαυτό σου να κολλήσει μέσα σ” ένα αρνητικό συναίσθημα. Είναι αλήθεια, ότι μετά από έναν καυγά χρειάζεσαι λίγο χρόνο με τον εαυτό σου, ωστόσο, είναι προτιμότερο να συμφωνήσεις με το άλλο σου μισό ότι διαφωνείτε και να μην κοιμηθείς νευριασμένος/η. Στην περίπτωση που ξαπλώσεις και κοιμηθείς μέσα στα νεύρα, ο ύπνος σου θα είναι ανήσυχος και θα αυξηθεί και το άγχος σου! Το επόμενο πρωί το επίπεδο του στρες σου θα είναι πολύ υψηλότερο και είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η πορεία του χθεσινού καυγά θα είναι χειρότερη από την επιθυμητή!

Μια πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης απέδειξε ότι ο ύπνος διατηρεί και ενισχύει τις δυσάρεστες συναισθηματικές αναμνήσεις. Αυτή η μελέτη έδειξε ότι η συναισθηματική βλάβη μετά από πολύ συγκλονιστικά γεγονότα, δεν γίνεται ηπιότερη με τον ύπνο.

Όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι θυμωμένοι, το επόμενο πρωί θα πρέπει να ασχοληθείτε και πάλι με όλα τα αρνητικά συναισθήματα των προβλημάτων της σχέσης σας. Φυσικά έχετε κοιμηθεί ελπίζοντας πως όλα το πρωί θα είναι καλύτερα, ωστόσο, η αλήθεια απέχει χιλιόμετρα από αυτό που περιμένατε! Στην πραγματικότητα, τα προβλήματα των σχέσεων τείνουν να χειροτερεύουν μετά από μία νύχτα που κάνατε άσχημο ύπνο.

Μάλιστα, ζευγάρια που είναι μεγάλα χρονικά διαστήματα παντρεμένα και είναι μεγάλα σε ηλικία δηλώνουν πως ο πιο σημαντικός κανόνας για να κρατηθεί μια σχέση μακριά απ’ τα προβλήματα είναι να λένε πάντα «σ “αγαπώ» πριν πάνε για ύπνο. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, ενώ κοιμάται ο σύντροφος σου…

The post Μην κοιμάσαι με νεύρα…για να κρατήσει η σχέση σου! appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα