Μεταφορά προσφύγων από αποβάθρα σε αποβάθρα- Λίγοι μεταφέρονται σε κέντρα φιλοξενίας

14:19 7/4/2016 - Πηγή: iPop

Αναβρασμός επικρατεί και την Πέμπτη στον Πειραιά όπου οι πρόσφυγες μετακινούνται από αποβάθρα σε αποβάθρα. Την ίδια στιγμή λίγοι είναι όσοι δέχονται να μπουν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε κέντρο φιλοξενίας στην Ημαθία.

Η Κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει κάθε μέτρο έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις εντάσεις και να προβεί σε αποσυμφόρηση του λιμανιού.

Από το πρωί της Πέμπτης άνδρες του λιμενικού, εθελοντές και στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προσπαθούν να αδειάσουν το χώρο που βρίσκεται μπροστά

από τον επιβατικό σταθμό Ε3 και έτσι οι πρόσφυγες μετακινούνται στο χώρο που βρίσκεται μπροστά από την Ε1.

Παράλληλα, τα άτομα που βρίσκονται στο λιμάνι προσπαθούν να πείσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να μπουν στα λεωφορεία τα οποία θα τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας που βρίσκεται στην Πέτρα Ημαθίας. Να σημειωθεί πως μέχρι στις 13:30 είχαν ανέβει στα πούλμαν μόλις 10 άτομα.

Τι συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας;

«Σκούπα» της ελληνικής αστυνομίας για τους πρόσφυγες πριν φτάσουν στο Σύνταγμα. Το βράδυ της Τετάρτης περίπου 150 πρόσφυγες επιχείρησαν να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα τα σχέδια τους, όμως, ανατράπηκαν καθώς η ΕΛ.ΑΣ. τους «μπλόκαρε» πριν φτάσουν στην πλατεία.

Η ομάδα των προσφύγων που ξεκίνησε από τον Πειραιά με στόχο να κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος όπου και θα διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που επικρατεί δεν τα κατάφερε.

Όταν οι πρόσφυγες έφτασαν από την Ομόνοια στην οδό Ιπποκράτους περικυκλώθηκαν από ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ η οποία τους απαγόρευε να συνεχίσουν.

photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Μεταφορά προσφύγων από αποβάθρα σε αποβάθρα- Λίγοι μεταφέρονται σε κέντρα φιλοξενίας appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα