Μέσα Απριλίου η συζήτηση για το χρέος;

09:38 3/4/2016 - Πηγή: iPop

Μπορεί η αποκάλυψη του Wikileaks για τους διαλόγους Βελκουλέσκου- Τόμσεν να έχει φέρει τα πάνω- κάτω σχετικά με τη διαπραγμάτευση, ωστόσο, το Reuters, επικαλούμενο υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους, κάνει λόγο ότι εάν έχει υπάρξει συμφωνία μέχρι τα μέσα Απριλίου, τότε θα ξεκινήσει αμέσως συζήτηση για το χρέος.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης φέρεται να λένε στο

Reuters:

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι πιθανόν να αρχίσουν τις συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα μέσα Απριλίου, εάν έχει υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία με την Αθήνα επί ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος τονίζει, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων: «Εάν οι Έλληνες θέλουν να … υπάρξει εκταμίευση πολύ πριν από τον Ιούλιο, χρειάζεται να υπάρξει πολιτική συμφωνία περί τα μέσα του Απριλίου – και στις 12 Απριλίου όλοι πάνε στην Ουάσινγκτον- άρα καλύτερα πριν από τότε. Μόνον τότε μπορεί να αρχίσει στα σοβαρά συζήτηση για θέματα χρέους και αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο. Και μετά τελικά όλα πρέπει να συνδυασθούν ταυτόχρονα».

Πηγές τονίζουν επίσης στο Reuters την πιθανότητα οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ να συναντηθούν την Ουάσινγκτον προκειμένου να συζητηθεί το ελληνικό χρέος.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος υπογραμμίζει, τέλος, σχετικά με το ζήτημα:

Εάν μέχρι τότε έχει επιτευχθεί μία σημαντική συμφωνία επί του πακέτου των μεταρρυθμίσεων, τότε το μόνο εκκρεμές θέμα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων και τη συμμετοχή του ΔΝΤ, θα είναι να συζητηθεί το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, και θα είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνει αυτό

Photo: GETTY IMAGES/CHRISTOPHER FURLONG

The post Μέσα Απριλίου η συζήτηση για το χρέος; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα