Μελέτη διαπιστώνει ότι ο ιός Ζίκα προκαλεί ακόμα και τύφλωση

18:27 25/5/2016 - Πηγή: iPop

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία- η οποία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο απ’ όλες από τον ιό Ζίκα- απέδειξε ότι τα μωρά που γεννιούνται με μικροκεφαλία λόγω του ιού, είναι πιθανό ν’ αναπτύξουν προβλήματα όρασης τα οποία μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και τύφλωση.

Η έρευνα, η οποία έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και από τη Βραζιλία, δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη στο περιοδικό Ophthalmology. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι τα παιδιά μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο για αιμορραγία του αμφιβληστροειδούς και ανώμαλη ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων, με αποτέλεσμα

να οδηγηθούν σε ολική ή μερική απώλεια της οράσεως.

Μια άλλη μελέτη που είχε δημοσιευτεί το Φεβρουάριο είχε ήδη διαπιστώσει ότι τα μωρά που γεννιούνται με ιό Ζίκα και πάσχουν από μικροκεφαλία, έχουν βλάβες στα μάτια τους κι ανωμαλίες στο οπτικό τους νεύρο.

Μπορεί η νεότερη μελέτη να ήταν περιορισμένης κλίμακας, όμως στάθηκε αρκετή για να κάνει την Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας να ενημερώσει τις κλινικές σχετικά με τα νέα συμπτώματα που σχετίζονται με τον ιό Ζίκα.

Οι συντάκτες της έρευνας τόνισαν ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ο ιός προκαλεί τις ανωμαλίες των ματιών ή εάν προκύπτουν από την μικροκεφαλία.

Photo: FELIPE DANA/AP

The post Μελέτη διαπιστώνει ότι ο ιός Ζίκα προκαλεί ακόμα και τύφλωση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα