Μειώνονται οι συντάξεις στη Γερμανία- Υποφέρουν οι πολίτες

10:07 27/10/2016 - Πηγή: iPop

Δύσκολα είναι τα πράγματα για τους συνταξιούχους στη Γερμανία, σύμφωνα με νέα έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και φέρει τον τίτλο «Έκθεση για την ασφάλεια γήρατος 2016».

Η έκθεση τονίζει «πολλοί συνταξιούχοι στη Γερμανία θα απειλούνται μελλοντικά από τη φτώχεια, ιδιαίτερα, όμως, οι γυναίκες».

Να σημειωθεί, πως το ύψος των εσόδων των συνταξιούχων αναμένεται να «μειωθεί τα ερχόμενα χρόνια αισθητά χωρίς συμπληρωματικές συνταξιοδοτικές

αποταμιεύσεις».

Η ερεύνα την οποία επικαλείται η εφημερίδα Süddeutsche παράλληλα εξηγεί: «Αν σε αυτή την ομάδα εισοδήματος δεν γίνουν συμπληρωματικές αποταμιεύσεις για τα γηρατειά, τότε το ρίσκο της ανέχειας θα αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Βέβαια, επίσης καταγράφει μια μεγάλη ψαλίδα στα εισοδήματα των σημερινών συνταξιούχων και σημειώνει ότι ο μέσος όρος του καθαρού εισοδήματος των ανδρών άνω των 65 ετών «κυμαίνεται σήμερα στα 1700 ευρώ, ενώ των γυναικών είναι 600 ευρώ χαμηλότερο».

«Με 2300 ευρώ το μήνα το εισόδημα των συνταξιούχων δημόσιων υπαλλήλων κινείται πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο των όλων ηλικιωμένων, ενώ το καθαρό εισόδημα των πρώην ελεύθερων επαγγελματιών είναι χαμηλότερο των 1000 ευρώ» αναφέρει.

Τονίζουμε, πως η «Έκθεση για την ασφάλεια γήρατος» δημοσιεύεται από το υπουργείο Εργασίας κάθε τέσσερα χρόνια και φέτος υπογραμμίζει πως «η σύνταξη από τα κρατικά ταμεία εξακολουθεί να είναι η σημαντικότερη πηγή εσόδων των περίπου 17 εκ. ατόμων άνω των 65 ετών. Σχεδόν τα ¾ των εσόδων των συνταξιούχων προέρχονται από αυτά τα ταμεία».

The post Μειώνονται οι συντάξεις στη Γερμανία- Υποφέρουν οι πολίτες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα