Μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στην Αττική – H νέα πλατφόρμα για τον κορονοϊό

18:25 22/9/2020 - Πηγή: iPop

Μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στην Αττική, αφού πάνω απ’ τα μισά συνολικά κρούσματα κορονοϊού στις 22/9/2020 ήταν στο λεκανοπέδιο. Στην ενημέρωση της Τρίτης ανακοινώθηκε μια νέα πλατφόρμα για τον κορονοϊό καθώς επίσης και η αναστολή όλων των υπαίθριων παραστάσεων σε όλη τη χώρα.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η εμπειρία έχει δείξει ότι τα τοπικά μέτρα φέρνουν αποτέλεσμα. Η εκτίμηση των τοπικών μέτρων που έχουν εφαρμοστεί στην Αττική θα μπορεί να γίνει με ακρίβεια μετά το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι

δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο covid19.gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους.

Αναστολή όλων των υπαίθριων παραστάσεων

Την αναστολή όλων των υπαίθριων θεατρικών παραστάσεων, σε όλη την Ελλάδα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από την Πέμπτη.

Η ενημέρωση για τα νέα κρούσματα:

Στα 346 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην χώρα μας την 22η Σεπτεμβρίου, εκ των οποίων τα 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15.928, εκ των οποίων το 55,7% αφορά άνδρες.

Τα 210 απ’ τα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική.

Τα 2.651 (16,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 6.687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 77. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Οι 21 (27,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 185 ασθενείς.

Τέλος, καταγράφηκαν 8 νέοι θάνατοι και συνολικά έχουμε 352 στην χώρα. Οι 131 (37,2%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Κορονοϊός: Έσπασαν κάθε αρνητικό ρεκόρ τα κρούσματα στην Ελλάδα μέσα σ’ ένα 24ωρο

Photo: Pexels

Το άρθρο Μεγάλη έξαρση κρουσμάτων στην Αττική – H νέα πλατφόρμα για τον κορονοϊό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα