Μεγάλη άφιξη προσφύγων στο Σχιστό- Σε μοτέλ οι πρόσφυγες στην Εθνική Οδό

20:27 23/2/2016 - Πηγή: iPop

Την ίδια στιγμή που η άφιξη των προσφύγων στο Σχιστό είναι μεγάλη, οι πρόσφυγες στην Εθνική Οδό παραμένουν ακινητοποιημένοι σε μοτέλ.

Το απόγευμα της Τρίτης έφθασαν στο hot spot του Σχιστού δύο πούλμαν με πρόσφυγες και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται και η άφιξη ακόμα 15 πούλμαν.

Πρόκειται στην πλειονότητά τους για τους Αφγανούς πρόσφυγες, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να περάσουν στην ΠΓΔΜ

και εστάλησαν εσπευσμένα στην Αθήνα. Ωστόσο, σημειώνεται πως ορισμένοι απ’ αυτούς επιβιβάστηκαν σε ταξί και μετέβησαν στην πλατεία Βικτωρίας για να βρουν τρόπο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

800 πρόσφυγες εκτιμάται πως θα καταφθάσουν στο Σχιστό μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης.

Και στον Πειραιά όμως λειτουργεί ένα άτυπο hot spot, με τις αρμόδιες αρχές να προχωρούν στον έλεγχο μεταναστών και προσφύγων και να διαχωρίζονται. Όσοι μπορούν να περάσουν από την Ειδομένη επιβιβάζονται σε πούλμαν, ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν στον Πειραιά.

Τι γίνεται στην Εθνική Οδό;

Πάνω από 30 λεωφορεία έχουν ακινητοποιηθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας σε μοτέλ στην εθνική οδό, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1500 πρόσφυγες να περιμένουν στα μπλόκα για τις εξελίξεις.

Η ΕΛΑΣ από το μεσημέρι της Τρίτης ανοίγει τον δρόμο ώστε να περνάνε από τα μπλόκα 2 έως 4 λεωφορεία κάθε μισή ώρα καθώς υπάρχει συνωστισμός με τα νέα λεωφορεία που φτάνουν από την Αθήνα.

Πάνω από 500 πρόσφυγες έχουν ακινητοποιηθεί στο ύψος των Θηβών σ’ ένα μοτέλ.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

The post Μεγάλη άφιξη προσφύγων στο Σχιστό- Σε μοτέλ οι πρόσφυγες στην Εθνική Οδό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα