Μέχρι 12:30 οι εφορίες την παραμονή- Τι πρέπει να πληρώσουμε;

08:37 30/12/2015 - Πηγή: iPop

Μέχρι τις 12:30 θα μπορούν οι πολίτες να κάνουν συναλλαγές με τις εφορίες αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ωράριο δηλαδή είχε ισχύσει και κατά την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν από τη δουλειά τους ώρα 13:30.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε υποχρεώσεις πολιτών και επιχειρήσεων μέχρι αύριο:

Μέχρι 31 Δεκέμβρη, οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει

τις πληρωμές τόσο για τα τέλη κυκλοφορίας όσο και για το ΚΤΕΟ, το οποίο αν δεν πληρωθεί ένα πρόστιμο 150 ευρώ περιμένει στην γωνία, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση.

Να σημειώσουμε πως άκρως ικανοποιητική χαρακτήρισε το Υπ. Οικονομικών την προσέλευση των ιδιοκτητών ΙΧ για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Το ποσοστό της Τρίτης των προσερχόμενων για τα τέλη έφθασε το 80%, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων ήταν μόλις 55%.

Επιπλέον πρέπει να πληρωθούν:

Η τρίτη δόση ΕΝΦΙΑΗ μηνιαία δόση των ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλώνΟ ΦΠΑ των μεγάλων επιχειρήσεωνΗ προκαταβολή φόρου αγροτών και επιχειρήσεωνΗ δόση φόρου εισοδήματος

Πέραν τούτου, σχολεία και φροντιστήρια οφείλουν μέχρι Τετάρτη να έχουν κάνει τη δήλωση σχετικά με την μεταβολή του ΦΠΑ, εφόσον τελικά δεν αυξήθηκε.

Επιπλέον, οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων μέχρι 31/12/2015 περιλαμβάνουν:

Πληρωμή δόσεων ρυθμίσεων χρεώνΥποβολή μισθοδοτικών καταστάσεων εργαζομένωνΤην παροχή της υπόλοιπος άδειας στους εργαζομένους που την δικαιούνται, ακόμα κι αν δεν το έχουν ζητήσειΚαταβολή περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ του ΝοεμβρίουΠληρωμή των παρακρατούμενων φόρωνΔήλωση Intrastat

The post Μέχρι 12:30 οι εφορίες την παραμονή- Τι πρέπει να πληρώσουμε; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα