Με καταστροφή της συνθήκης Σένγκεν απειλεί ο Βίκτορ Όρμπαν

18:47 22/1/2016 - Πηγή: iPop

O Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, προκαλεί εκ νέου νέες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, εξαπολύοντας απειλές για καταστροφή του καθεστώτος της συνθήκης Σένγκεν.

«Αν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ανεξαρτήτως από το πόσο δαπανηρό και πόσο απαιτητικό είναι, θα καταστρέψουμε στο καθεστώς Σένγκεν μόνοι μας», διαμηνύει ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, έπειτα από επίσκεψή του στη Σλοβενία, ζητώντας την ανέγερση φράχτη στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας,

Σκοπίων και Βουλγαρίας προκειμένου να αποτραπούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ουγγαρία.

Υπενθυμίζουμε πως σε προηγούμενες δηλώσεις του, με το ίδιο προκλητικό ύφος, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, είχε ζητήσει την άμεση δημιουργία νέας γραμμής άμυνας η οποία θα βρίσκεται στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως η εν λόγω γραμμή θα ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές και έτσι το πρόβλημα θα μειωθεί.

Ο Βίκτορ Όρμπαν επιμένει πως αφού η συμφωνία με την Τουρκία δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει τα κύματα των προσφύγων, να εισέρχονται στην Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να πάρει άμεσα νέα μέτρα.

Με τις απόψεις του Ούγγρου Πρωθυπουργού, πάνω στο ζήτημα ελέγχου των προσφυγικών εισροών, ωστόσο, φαίνεται πως συμφωνεί και η αυστριακή Κυβέρνηση, με τις στρατιωτικές αρχές της χώρας να ανακοινώνουν την ανέγερση, ενός σιδερένιου φράχτη μήκους 6 χλμ. κατά μήκος των συνόρων με τη Σλοβενία​, ως μέρος μιας σειράς νέων συνοριακών ελέγχων που εισήχθησαν από την αυστριακή Κυβέρνηση.

photo: affairstoday.co.uk

The post Με καταστροφή της συνθήκης Σένγκεν απειλεί ο Βίκτορ Όρμπαν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα