Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης έχασε κατά κράτος- ΝΔ: Το ψέμα δεν μπορεί να νικήσει ποτέ την αλήθεια

23:07 26/1/2016 - Πηγή: iPop

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το ασφαλιστικό, που ήταν και η πρώτη του ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασαν κύκλοι του Μαξίμου. «Ο Κ. Μητσοτάκης ηττήθηκε κατά κράτος στην πρώτη του ομιλία».

Στην δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε εκ νέου τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ταυτίζεται με τις πιο ακραίες απόψεις όπως είναι

αυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Το πρόβλημα της Ελλάδας σημείωσε, είναι η γραφειοκρατία και η υψηλή διαφθορά που έφτιαξαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Η χρονιά κλείνει με πρωτογενές έλλειμμα 0,4% υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας. Κατηγόρησε τον νυν πρόεδρο της ΝΔ ότι όταν ήταν υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης είχε 51έναν μετακλητούς υπαλλήλους ενώ ο κ.Βερναρδάκης έχει σήμερα μόνο δύο. Τον κατηγόρησε τέλος για γιαλαντζί μεταρρυθμιστή.

Από την άλλη, ο Κ. Μητσοτάκης στην δευτερολογία του τόνισε:

«Δεν είμαι ούτε με τα τρακτέρ ούτε με το ΔΝΤ, εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ και μετά πήγατε με το ΔΝΤ απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αιτιάσεις του Πρωθυπουργού».

Κάλεσε επίσης τον κ.Τσίπρα να μην αμφισβητεί τη δική του νομιμοποίηση, καθώς πήρε το δαχτυλίδι από τον κ.Αλαβάνο και εκλέχτηκε μόνο από 800 συνέδρους.

Κάναμε διορισμούς με κομματικά κριτήρια παραδέχτηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν το έκρυψε, κατηγόρησε, ωστόσο, τον κ.Τσίπρα ότι τους συνεχίζει.

«It’s the IMF, Euclides», είπε ειρωνικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο παραφράζοντας την φράση «It’ s the economy, stupid», αλλά και την τελευταία της αλλαγή από τον κ. Σόιμπλε αναφερόμενος στην Α. Τσίπρα «Είναι η συμφωνία, ανόητε».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη σήμερα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική. Ο κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο έχασε κατά κράτος την πρώτη του συζήτηση στη Βουλή ως αρχηγός κόμματος, αλλά αποκάλυψε ότι:

Επιδιώκει την πλήρη εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, γεγονός που μεταφράζεται σε εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων.Προωθεί την ιδιωτική ασφάλιση!Επιμένει στις περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα -πάντα αμετανόητος…Καλεί την κυβέρνηση να προσέξει την αδήλωτη εργασία!Άσκησε κριτική στη ΝΔ και απένειμε έπαινο στον Τ. Γιαννίτση.

Ουσιαστικά ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμιά πρόταση για το ασφαλιστικό παρά, μόνο, επανέφερε στην επιφάνεια, σε ακόμα πιο σκληρή γραμμή, το mail Γκ. Χαρδούβελη! Ο κ. Μητσοτάκης συντάχθηκε κάτω από τις «φτερούγες του ΔΝΤ» αγνοώντας ακόμα και τις διαφορές που έχει το Ταμείο με Κομισιόν και ΕΚΤ».

Η απάντηση των κύκλων της Νέας Δημοκρατίας:

«Το ψέμα δεν μπορεί να νικήσει ποτέ την αλήθεια, σχολίαζαν κύκλοι του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη
Αφού ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται άνετα στην αίθουσα της Βουλής με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιλέγει να μιλήσει ξανά με διαρροές. Αυτή τη φορά λίγο πριν τη δευτερολογία του. Όσοι είδαν κατάλαβαν».

Τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του;

Νέες βολές εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, στην πρώτη μετωπική αντιπαράθεση με το νέο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε την αντιπολίτευση να αποσαφηνίσει εάν συντάσσεται με το Ταμείο σε νέες περικοπές κύριων συντάξεων κάτι που αποτελεί για τη σημερινή κυβέρνηση κόκκινη γραμμή.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η ανάγκη για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα δεν έχει σχέση με τη συμφωνία. Η εξεύρεση ισοδυνάμων αποτρέπει την οριζόντια περικοπή συντάξεων. Το ίδιο έγινε και στην Πορτογαλία. «Δώσαμε απόλυτη προτεραιότητα να μην κοπούν οι συντάξεις γι αυτό καλέσαμε τις εργοδοτικές ενώσεις να βάλουν πλάτη» είπε και υποστήριξε ότι η ανταγωνιστικότητα, σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες, εξαρτάται σε 80% από μη μισθολογικούς λόγους.

«Εξασφαλίζουμε τον δημόσιο και αναδιανεμητικό χαρακτήρα του συστήματος ασφάλισης», ισχυρίστηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και γίνεται διάλογος αλλά χωρίς να αλλοιώνεται το πνεύμα και η φιλοσοφία της πρότασης Κατρούγκαλου.

Τοποθετήσεις κατά τη συζήτηση:

Η πρωτολογία του Αλ. Τσίπρα: Μήπως η αντιπολίτευση αντί να δημαγωγεί, να καταθέσει προτάσεις;

Μητσοτάκης: Σ’ ένα χρόνο μετατρέψατε την ελπίδα σε απόγνωση

Καμμένος: Η ομιλία του Κ. Μητσοτάκη είχε άρωμα Σημίτη

Γεννηματά: Ένα χρόνος ΣΥΡΙΖΑ, ένας χρόνος χαμένος

Θεοδωράκης: «Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους αγρότες»

Λεβέντης: Εάν αναστείλετε για 5 χρόνια τις συντάξεις των πλουσίων, θα έχετε την ψήφο της Ένωσης Κεντρώων

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε:

«Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική, η κοινωνία βράζει, η οικονομία βυθίζεται, οι Θεσμοί δοκιμάζονται και η χώρα κινδυνεύει να γίνει ένας καταυλισμός εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών.

Σε ένα χρόνο μετατρέψατε την ελπίδα σε απόγνωση.

Δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο ότι πριν 2 μέρες γιορτάσατε τον 1 χρόνο διακυβέρνησης. Ο απολογισμός είναι σε μια πρόταση «Είστε η πιο επιβλαβής Κυβέρνηση στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδος».

Οδηγήσατε την χώρα στα όρια εξόδου από την Ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, αυξήσατε την ανεργία, υπονομεύσατε το κύρος της χώρας στο εξωτερικό και αποφασίσατε να κάνετε μια φιέστα.

Εξουδετερώσατε κ Τσίπρα όλες τις προσπάθειες μεταρρυθμίσεων. Όχι μόνο δεν πήγατε μπροστά, αλλά μας πήγατε δύο χρόνια πίσω.

Μήπως πρέπει να πάτε εσείς στα τρακτέρ όπως κάνατε τότε; Αναρωτιέστε γιατί οι αγρότες δεν θέλουν να συνομιλήσουν μαζί σας; Με τις επιλογές σας τραβήξατε και τραβάτε την Ελλάδα πίσω.

Το σχέδιο σας έχει 6 οδυνηρά χαρακτηριστικά. Ετεροχρονίζει το πρόβλημα, είναι πρόχειρο και μη κοστολογημένο και τελικά δεν δίνει λύση. Είναι ένα μπάλωμα.

Σας καλώ να εγκαταλείψετε το σχέδιο σας. Να το αντικαταστήσετε έστω και τώρα μ’ ένα άλλο. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη περιπέτεια. Συμφιλιωθείτε επιτέλους με την πραγματικότητα.

Μπορούμε να βγούμε από την κρίση, το πέτυχαν και άλλες χώρες, το πέτυχε και η Κύπρος. Προϋπόθεση είναι μία δίκαιη κοινωνική συμφωνία. Να βάλουμε όλοι πλάτη, να μοιραστούμε τα βάρη δίκαια».

Οι δευτερολογίες των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη

Αλέξης Τσίπρας:

«Θα ήθελα κ. Μητσοτάκη να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω γιατί επιτέλους θα υπάρχουν καθαρές διαφορές και διαχωριστικές ιδεολογικές γραμμές σε Κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ήσασταν σαφέστατα καθαρός νεοφιλελεύθερος.

Προτείνατε 70% κόψιμο των επικουρικών συντάξεων, μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και συμψηφισμό των εισφορών στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις των αγροτών.

Αυτοί οι άνθρωποι που είναι στα μπλόκα περιμένουν, εμείς παλεύουμε να μην μειωθούν ή συμψηφιστούν και εσείς το προτείνατε.

Σας ευγνωμονώ γιατί ο διάλογος θα είναι καθάριος και οι ιδεολογικές διαφορές θα είναι ευδιάκριτες και δεν μασάτε τα λόγια σας και μπράβο σας.

Εγώ σας είχα πει, γιατί δεν γίνεται και με τα μπλόκα και τις θέσεις των δανειστών, εσείς είπατε ξεκάθαρα ότι οι θέσεις σας είναι ταυτόσημες με τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών. Ταυτίζεστε δηλαδή με τις θέσεις του ΔΝΤ.

Οι πρώτες χώρες σε ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια οικονομία είναι οι χώρες με το υψηλότερο μισθολογικό κόστος.

Το πρόβλημα της Ελλάδας και της ανταγωνιστικότητας είναι η γραφειοκρατία, η διαφθορά, οι προνομιακές σχέσεις μίας χούφτας ανθρώπων. Το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας με δύο λόγια ήταν το κράτος που φτιάξατε οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η χώρα παρά τις αδυναμίες και τις δυσκολίες κατάφερε σε μια χρονιά με capital controls να υπερβεί κατά 1,9 εκατ. ευρώ το στόχο που εσείς ψηφίσατε.

Κλείνουμε με πρωτογενές πλεόνασμα 0,4% αυτή είναι η καταστροφή στην οικονομία που λέτε;

Η χώρα έκλεισε το 2015 για πρώτη φορά στην ιστορία της με πρωτιά στην απορροφητικότητα των ΕΣΠΑ. Γιατί ήμασταν τόσα χρόνια τελευταίοι κ. Μητσοτάκη; Μήπως είχε να κάνει με τις πελατειακές σχέσεις;

Απάντησε το ΥΠΟΙΚ στο περιβόητο επιχείρημα ότι δεν υπήρχε η απαίτηση των δανειστών για 1,8 δις μείωση.

Αυτά δεν μπορούν να σταθούν γιατί έρχονται αδιάψευστα στοιχεία που τα καταρρίπτουμε.

Κ. Μητσοτακη την περίοδο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ -ΝΔ, Σαμαρά Βενιζέλου, μιλάτε για μετακλητούς υπαλλήλους, ξέρετε ότι αναφέρεστε σε προσωρινούς υπαλλήλους που είναι οι έμπιστοι άνθρωποι πιο στενοί συνεργάτες. Θέλετε να ανοίξουμε συζήτηση για το πώς και ποιους επιλέγει ο καθένας; Δεν σας συμφέρει.

Τον Γενάρη του 2015 οι μετακλητοί υπάλληλοι ήταν 1197, ενώ σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 640. Εσείς είχατε σαν υπουργός 51, σήμερα ο κ. Βερναδάκης έχει μόνο 2.

Όμως δεν σας συμφέρει να κριθεί το έργο σας και η δική σας παρακαταθήκη. Ένας είναι ο στόχος σας: Να πείτε ότι όλοι ίδιοι είναι. Αλλά δεν θα σας κάνουμε την χάρη.

Είστε γιαλαντζί μεταρρυθμιστής κ. Μητσοτάκη».

Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Παρακολούθησα την προσπάθεια σας να μας ταυτίσετε και να με ταυτίσετε με το ΔΝΤ και τους δανειστές. Σας απαντώ ευθέως: Με τους δανειστές είστε εσείς που υπογράψατε το αχρείαστο 3ο Μνημόνιο.

Θα έρθει και η ώρα της συζήτησης για την «περήφανη» διαπραγμάτευση. Για να μας πείτε τι γνωρίζατε από όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης. Δεν θα τα συζητήσουμε σήμερα, αλλά θα έρθει και η ώρα τους.

Μου είπατε στην ομιλία πριν 2 μέρες, να επιλέξω αν θα είμαι με τα τρακτέρ ή με το ΔΝΤ. Δεν έχω να επιλέξω, εσείς ήσασταν με τα τρακτέρ μέχρι που πήγατε με το ΔΝΤ.

Με κατηγορήσατε ότι εγώ εκλέγομαι στα ΒΠ, να σας θυμίσω πως είμαι 3 φορές εκλεγμένος στη Β Αθηνών, δεν είναι μόνο η Κηφισιά και η Εκάλη, είναι και το Περιστέρι και το Μοσχάτο.

Εσείς πήρατε το δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο και μετά εκλεχθήκατε από ένα συνέδριο 800 ατόμων.

Ποιος σας γράφει ή ποιος σας τα λέει για τους γενικούς διευθυντές; Να σας θυμίσω πως βρήκατε ψηφισμένο νόμο για τις προσλήψεις τους με αξιοκρατικά κριτήρια.

Και η ΝΔ κάναμε διορισμούς με κομματικά κριτήρια, αλλά και εσείς δεν διαφοροποιείστε από αυτή την τακτική.

Ρωτώ λοιπόν, τι κάνατε ένα χρόνο γιατί δεν εφαρμόσατε τον νόμο; Και αν δεν σας έκανε γιατί δεν τον αλλάξατε; Και ζητάτε τώρα τα ρέστα; Εμείς τα δρομολογήσαμε, εσείς τα σταματήσατε και τώρα φέρνετε και έναν νόμο.

Βλέπω στο νομοσχέδιο και αρκετά θετικά στοιχεία, συνέχιση προτάσεων που εγώ είχα θεσπίσει.

Και σήμερα δεν μπορείτε να ποσοτικοποιήσετε τις προτάσεις που καταθέτετε. Ο κ. Κατρούγκαλος λέει ότι τα στέλνει στους δανειστές αλλά γιατί δεν τα λέτε στη Βουλή; Γιατί τα κρύβετε;

Για να μπορέσεις να μοιράσεις τον πλούτο πρέπει να τον δημιουργήσεις και αν περιμένω από τον κ. Τσακαλώτο με τις νεομαρξιστικές του ιδεολογίες να τον δημιουργήσει, φοβάμαι πως θα περιμένω πολύ».

Τριτολογία Αλέξη Τσίπρα:

«Ήταν καλό που έγινε η σημερινή συζήτηση γιατί η βιωσιμότητα της κοινωνικής ασφάλισης αφορά όλους τους Έλληνες και κατατέθηκαν προτάσεις. Ανοικτά όχι σε κλειστά δωμάτια με τους Θεσμούς, όπως έκαναν άλλες Κυβερνήσεις.

Η πρόταση μας έγινε δημόσια γνωστή, την καταθέσαμε ταυτόχρονα στην ελληνική κοινωνία, στους φορείς και είμαστε ανοικτοί στο διάλογο. Η σημερινή συζήτηση ήταν χρήσιμη γιατί κατέδειξε το πρόβλημα.

Συζητάμε, όχι γιατί είμαστε υποχρεωμένοι από την συμφωνία, αλλά γιατί έχουμε ένα πρόβλημα που θα σκάσει στα χέρια μας.

Υπήρξε μία συμφωνία των περισσοτέρων, ότι δεν γίνεται να μην προχωρήσουμε σε μέτρα για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

Δεν πιστεύουμε ότι η λύση είναι ο πυλώνας της ιδιωτικής ασφάλισης.

Πιστεύουμε ότι οι εισφορές πρέπει να είναι ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα. Πιστεύουμε επίσης ότι δεν πρέπει να μειωθούν εκ νέου οι συντάξεις των συνταξιούχων που τα τελευταία 5 χρόνια είδαν συντάξεις να μειώνονται κατά 35%.

Το επόμενο διάστημα θα είμαστε ανοικτοί σ’ έναν ανοικτό διάλογο που έχει ανοίξει ήδη στη Βουλή στα κόμματα και στην κοινωνία.

Διάλογο στην πραγματικότητα και όχι στην παραπληροφόρηση.

Όσο πιο ειλικρινά κουβεντιάσουμε και όσο πιο ανοικτά τον στόχο μας θα τον φτάσουμε».

Την ίδια στιγμή που στη Βουλή υπήρχε συζήτηση για το ασφαλιστικό, οι αγρότες αποφάσιζαν για τις κινητοποιήσεις τους

«Τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 3 μ.μ. την Τετάρτη, όπως αποφάσισαν το απόγευμα της Τρίτης τα μέλη του μπλόκου σε συνεδρίαση τους.

Μετά τις 15:00 θα συνεδριάσει εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα προχωρήσει και σε απογευματινό κλείσιμο της Κοιλάδας.

Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή θα οριστικοποιήσει τις επόμενες ενέργειες κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων».

The post Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης έχασε κατά κράτος- ΝΔ: Το ψέμα δεν μπορεί να νικήσει ποτέ την αλήθεια appeared first on iPop.

Keywords
ψεμα, μαξιμου, μητσοτακης, διεθνές νομισματικό ταμείο, αλέξης τσίπρας, κοινωνικη συμφωνια, capital controls, βουλη, τσιπρας, ελλαδα, ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ, imf, σόιμπλε, mail, ΕΚΤ, καμμενος, συριζα, τραπεζες, λύση, κυπρος, ογα, capital, δις, σαμαρας, βενιζελος, μνημονιο, αθηνα, περιστερι, βιωσιμότητα, ipop, παραιτηση λεβεντη, αλλαγη ωρας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, βαρουφακης, αλλαγη ωρας 2012, μνημονιο 3, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, μπλοκα αγροτων, ξανα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, κομματα, ipop, επιδοτησεις, χωρες, κηφισια, ογα, οικονομια, σημερινη, ωρα, capital, imf, mail, ανεργια, αρωμα, ασφαλιστικο, βιωσιμότητα, γεγονος, γινει, γινεται, διαστημα, δημοσιο, διεθνές νομισματικό ταμείο, δικη, δις, δωματια, εγινε, αιθουσα, ευρω, ειλικρινα, ειπε, ελπιδα, ερχονται, ιδια, ιδιο, η δικη, ομιλια, κυβερνηση, κοψιμο, λύση, λογια, μειωση, μοσχατο, μπορειτε, ξερετε, παντα, ορια, πορτογαλια, προσληψεις, συζητηση, συζητησουμε, σόιμπλε, σχεδιο, τεμπη, τρακτερ, υψηλη, φιεστα, φορα, χρονος, δαχτυλιδι, εφαρμογη, φοβαμαι πως, χωρα, κυριακου, μπροστα, θεσεις, θετικα, χερια
Τυχαία Θέματα