Μαθήματα ζωής από την τελευταία ημέρα ενός σκύλου

19:31 16/7/2014 - Πηγή: iPop

Ο Δούκας ήταν το αγαπημένο μαύρο λαμπραντόρ της οικογένειας Ρόμπερτς, από το Χιούστον των ΗΠΑ. Πριν από μερικά χρόνια όμως διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στο πόδι που είναι η πιο κοινή μορφή καρκίνου των οστών που «χτυπά» τα αγαπημένα μας κατοικίδια.

Η νόσος δυστυχώς είναι εξαιρετικά επιθετική και έχει μια τάση να εξαπλώνεται γρήγορα σε άλλα μέρη του σώματος του σκύλου. Υπάρχουν μορφές θεραπείας, ωστόσο η μακροπρόθεσμη πρόγνωση για το ζώο είναι κακή. Αν και στο Δούκα είχε αφαιρεθεί το μπροστά δεξί πόδι, ο καρκίνος έκανε μετάσταση και

η οικογένεια Ρόμπερτς ήρθε αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη και σκληρή απόφαση.

Να κάνει ευθανασία στο αγαπημένο λαμπραντόρ, καθώς δεν υπήρχαν πλέον ελπίδες για θεραπεία. Παρόλα αυτά η σκληρή απόφαση δεν πτόησε την οικογένεια από το να κάνει ξεχωριστή την τελευταία ημέρα του Δούκα στη γη. Τις τελευταίες στιγμές του άτυχου σκύλου ανέλαβε να αποθανατίσει ο οικογενειακός φίλος και φωτογράφος, Ρόμπιν Αρούτι και όπως ήταν αναμενόμενο οι φωτογραφίες με την τελευταία μέρα του Δούκα έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο, ενώ η ιστορία έχει συγκινήσει ζωόφιλους και μη ανά τον κόσμο.

Ο Δούκας ξεκίνησε την ημέρα του με αγκαλιές από όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα έφαγε χάμπουργκερ και επισκέφτηκε και waterpark για το απαραίτητο παιχνίδι, πριν ο κτηνίατρος του κάνει την ένεση που θα τον έστελνε στον «παράδεισο των σκύλων». Ο Δούκας έφυγε ευτυχισμένος λοιπόν αφήνοντας παράλληλα πίσω του ένα μεγάλο μάθημα για όλους μας: «Ζήσε την κάθε ημέρα σου σαν να είναι η τελευταία σου στον κόσμο».

Τη συγκινητική ιστορία της τελευταίας ημέρας του Δούκα, που κάνει το γύρο του διαδικτύου κι έχει εμπνεύσει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικίδιων σε όλο τον κόσμο μπορείς να τις δεις στη λίστα με τις φωτογραφίες.

photos: huffingtonpost.com

The post Μαθήματα ζωής από την τελευταία ημέρα ενός σκύλου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα