Λίστα με τα σχολικά: Όλα όσα θα χρειαστείς συν κάποια που δεν είχες φανταστεί

19:56 10/9/2021 - Πηγή: iPop

Σε λίγες μέρες θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και η λίστα με τα σχολικά που θα χρειαστούν τα παιδιά μας είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη αυτή τη στιγμή για όλους τους γονείς. Ποιος όταν ήταν παιδί δεν αγαπούσε την μυρωδιά των σχολικών, δεν λαχταρούσε να βγει για τα σχολικά ψώνια με τους γονείς του. Εγώ πάντως δεν είχα καλύτερο!

Οδηγός επιβίωσης για αγχωμένα πρωτάκια και γονείς: Πώς να κάνεις την πρώτη δημοτικού να μοιάζει παιχνιδάκι

Τα βασικά1 σχολική τσάντα (συνήθως τα πρωτάκια και τα δευτεράκια τα βάζουν στο ισόγειο του σχολείου, οπότε μια τσάντα τύπου τρόλεϊ είναι
ιδανική) 1 κασετίνα σε όποιο στυλ βολεύει τα παιδάκια σας( πιο οργανωμένα τα πράγματα είναι σε αυτές τις κλασικές με τις θήκες αλλά αν αρέσει στο παιδί βαρελάκι μπορεί να δοκιμάσει και αυτή).Τσαντάκι φαγητού (είτε το σχολείο έχει κυλικείο, είτε όχι, μπορείτε να δώσετε στο παιδί ένα ισοθερμικό τσαντάκι με το ταπεράκι για το κολατσιό του και το μπουκάλι με το νερό).5 μολύβια κλασικά, αυτά που είχαμε και εμείς τα μαύρα που γράφουν πολύ καλά, δεν μουντζουρώνουν και η αλήθεια είναι ότι κάποιοι δάσκαλοι τα επιλέγουν για να μην υπάρχουν διακρίσεις μέσα στην τάξη μεταξύ των παιδιών.1 γόμα μαλακή λευκή1 ξύστρα καλή σιδερένιαΞυλομπογιές και μαρκαδόρουςΚόλλαΡολό για να ντύσετε τα βιβλία Ετικέτες Τετράδια (ό,τι ζητήσει ο δάσκαλος του παιδιού)Ντοσιέ και Φακέλους (ό,τι ζητήσει ο δάσκαλος)Ένα σημειωματάριο για να σημειώνει τι έχει την επόμενη μέρα για το σχολείοΈνα πρόγραμμα για να σημειώνει το πρόγραμμα του σχολείουΔύο φωσφοριζέ υπογραμμιστικά Υπάρχουν σχολικά είδη για αριστερόχειρες (μολύβια, ξύστρες, χάρακες, ξυλομπογιές,ψαλίδια)

Έξτρα τιπ: Μπορείς να αγοράσεις washi tape και να καλύψεις όλα τα είδη του παιδιού με την ταινία αυτή ώστε να ξεχωρίζει ότι αυτό το αντικείμενο είναι δικό του, χωρίς να χρειαστεί να γράφεις το όνομά του σε όλα τα σχολικά του.

Τα έξτραΈνα διάφανο ντοσιέ για την αποθήκευση των αποτελεσμάτων των self testΜάσκες τουλάχιστον 3 καθαρές και ένα σακουλάκι ή θήκη για να την αποθηκεύει όταν τρώει ή κατά τη διάρκεια της γυμναστικήςΑντισηπτική λοσιόν, καλύτερα σε σπρέι που στεγνώνει γρήγορα με υψηλή περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη 70% τουλάχιστον.Αντιβακτηριδιακά υγρά μαντιλάκια Υγρά μωρομάντηλα (προαιρετικά)Ένα πακέτο χαρτομάντιλαΣε ένα μπλοκάκι καλό είναι να έχετε γραμμένα κάποια χρήσιμα τηλέφωνα των γονιών του ή της γιαγιάς, αν δεν τα ξέρει ήδη απέξω. Ο διευθυντής και το σχολείο έχει τα στοιχεία σας αλλά καλό είναι να τα έχει και το παιδί αυτά τα στοιχεία.

Πώς μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα όλη η οικογένεια στους ρυθμούς του Σεπτεμβρίου μετά την ανεμελιά του καλοκαιριού

Σε αυτήν την λίστα με τα σχολικά έχω μαζέψει όλα αυτά που θεωρώ βασικά για το σχολείο που ανοίγει σε λίγες ημέρες. Ωστόσο μετά τον αγιασμό ο κάθε δάσκαλος έχει μια ολόκληρη λίστα σχολικών με επιπλέον πράγματα που μπορεί να χρειαστεί το παιδί ανάλογα με την τάξη που πάει. Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδάκια που θα πάνε φέτος σχολείο.

Αν έχουμε σχολικά από περασμένες χρονιές που βρίσκονται σε καλή κατάσταση αλλά δεν τα θέλουμε πια μπορούμε να βρούμε οργανισμούς που μαζεύουν σχολικά για ανθρώπους που δεν έχουν την ευχέρεια να αγοράσουν στα παιδιά φέτος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Λίστα με τα σχολικά: Όλα όσα θα χρειαστείς συν κάποια που δεν είχες φανταστεί εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λίστα, Όλα,lista, ola