Λίγο άγχος την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα…

17:52 28/12/2015 - Πηγή: iPop

Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα, αλλάζει άρδην όλα όσα γνωρίζουμε για το άγχος και τις επιπτώσεις του στον ανθρώπινο οργανισμό, αναδεικνύοντας, το στρες ως έναν από τους παράγοντες για την πολυπόθητη μακροζωία.

Σύμφωνα λοιπόν με επιστημονική έρευνα των πανεπιστημίων University of New South Wales στην Αυστραλία και του University of Oxford στη Μεγάλη Βρετανία, η οποία διήρκεσε 10 χρόνια, συλλέγοντας στοιχεία ενός εκατομμυρίου γυναικών, αξιολογήθηκαν τα επίπεδα ευτυχίας, αλλά και τα επίπεδα άγχους από τις συμμετέχουσες στην έρευνα

γυναίκες.

Η εν λόγω έρευνα, υποστηρίζει πως ενώ το άγχος, εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές δυστυχίας για τους ανθρώπους, δεν μπορεί να συνδεθεί άμεσα με τη την αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας των ανθρώπων.

Οι επιστήμονες , σημειώνουν μάλιστα στις παρατηρήσεις του γύρω από τη συγκεκριμένη έρευνα, πως παρά το γεγονός ότι μιλάμε συχνά για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει το άγχος και το στρες στην καθημερινότητα μας, το στρες φαίνεται να μην μπορεί να προκαλέσει τόσο σημαντική ζημιά στην υγεία μας, ώστε να είναι υπεύθυνο και για πιθανούς θανάτους.

Αντίθετα, πραγματικά αρνητικής επίδρασης παράγοντες ,άμεσα σχετιζόμενοι με τη θνησιμότητα αποτελούν το κάπνισμα αλλά και η εκδήλωση ασθενειών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ένας από του επιστήμονες της συγκεκριμένης έρευνας:

Η οποιαδήποτε νόσος μας κάνει δυστυχισμένους, αλλά η δυστυχία από μόνη της δεν μας αρρωσταίνει.

The post Λίγο άγχος την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα