Λάθη στις δίαιτες

17:00 30/3/2014 - Πηγή: iPop

Δίαιτες κάναμε πολλές, πόσες από αυτές όμως τις κάναμε σωστά; Όσες φορές και να έχουμε δοκιμάσει να ακολουθήσουμε μία δίαιτα πάντα χάνουμε 2-3 κιλά και μετά κολλάμε, για να μην παραδεχθούμε δημόσια ότι αρχίσαμε να παίρνουμε κιλά!

Τρώμε πολύ σαλάτα

Η σαλάτα είναι εκπληκτικό γεύμα πλούσιο σε βιταμίνες κτλ και είναι εκπληκτικό (όταν είναι χωρίς dressings) να τρώμε μεγάλες ποσότητες. Το θέμα όμως είναι πως η σαλάτες δεν είναι το Α και το Ω μίας δίαιτας!

Αν τρώμε μόνο σαλάτες όλη την ημέρα η έλλειψη υδατανθράκων στη διατροφή μας το μόνο που θα φέρει σαν αποτέλεσμα είναι να πεινάμε συνεχώς. Σε μία δίαιτα όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία, και είτε μας αρέσει είτε όχι, πάντα θα χρειαζόμαστε μερικούς υδατάνθρακες και κάποιες θερμίδες για να φτάσουμε το στόχο μας.

Τρώμε πάρα πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα ή «ψεύτικa» τρόφιμα, όπως οι μπάρες που πουλάνε στο εμπόριο για απώλεια βάρους, μπορεί στο χαρτί να φαίνονται εξαιρετικό αλλά σε μακροπρόθεσμη βάση κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Τα τρόφιμα, όπως αυτά που περιέχουν περιορισμένη ποσότητα φυσικών ινών ή πλήρη πρωτεΐνη ποτέ δεν πρόκειται να μας χορτάσουν! Αποτέλεσμα: Τρώμε περισσότερο, αυξάνεται το σωματικό βάρος και απογοήτευση!

Δεν κοιμόμαστε αρκετά

Όσο και να θέλουμε να πιστεύουμε ότι όσο είμαστε ξύπνιοι –άρα και δραστήριοι- καίμε θερμίδες, κάνουμε μεγάλο λάθος. Για την ακρίβεια η έλλειψη ύπνου μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση βάρους. Αν κοιμόμαστε λιγότερο από 5- ώρες κάθε βράδυ ο μεταβολισμός μας μειώνει ένταση και οι ορμόνες μπορούν να αλλάξουν σε βαθμό που θα διευκολύνουν τη συσσώρευση λίπους!

Ξεχνάμε γεύματα

Όχι, το να παραλείψουμε ένα γεύμα δεν μας γλιτώνει θερμίδες. Όταν αφήνουμε τον οργανισμό μας χωρίς τροφή για μεγάλα διαστήματα ο μεταβολισμός μας παίρνει την κάτω βόλτα και το σώμα προετοιμάζεται να αποθηκεύσει οτι καταναλώσουμε ώστε να έχει αποθέματα ενέργειας την επόμενη φορά που θα ξεχάσουμε να φάμε!

Δεν μετράμε τις θερμίδες από ότι πίνουμε

Χυμοί από το εμπόριο, σοκολατούχα ροφήματα, καφέδες. Θερμίδες δηλαδή που δεν υπολογίζουμε. Γιατί λοιπόν να πιούμε ένα κουτάκι πορτοκαλάδα η οποία κρύβει εκατοντάδες θερμίδες και όχι ένα ποτήρι νερό; Μπορεί να μην μας ακούγεται και πολύ θελκτικό αλλά το σώμα μας θα το απολαύσει. Το νερό θα ενυδατώσει τον οργανισμό και θα καλύψει και το κενό στο στομάχι!

The post Λάθη στις δίαιτες appeared first on iPop - Από την Πόπη Τσαπανίδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα