Λάθη που κάνουν όλες οι νέες μαμάδες και μερικά είναι επικίνδυνα!

17:46 8/7/2019 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες με τα παιδιά τους και ορισμένα από αυτά είναι επικίνδυνα.

Σήμερα οι μαμάδες έχουν πρόσβαση σε ένα σωρό πληροφορίες για το πώς να φροντίσουν και να μεγαλώσουν σωστά το παιδάκι τους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες και χρειάζεται προσοχή. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως όλα αυτά που γράφονται στο Internet δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και σωστά.

Αυτές οι «συμβουλές» μερικές φορές έρχονται σε σύγκρουση η μια με την

άλλη κι αναρωτιόμαστε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.

Λάθη που κάνουν οι νέες μαμάδες με τα παιδιά τουςΘηλασμός

Ο θηλασμός είναι το καλύτερο φαγητό για το νεογέννητο. Σε ορισμένες γυναίκες, όμως, αυτό δεν είναι αρκετό για να χορτάσει το μωράκι και γι’ αυτό οι νοσοκόμες δίνουν στις μαμάδες μπουκαλάκια με formula για να βεβαιωθούν πως το παιδάκι τους δεν θα πεινάσει. Ωστόσο, αυτό δεν το δέχονται όλες οι μητέρες. Το να είναι πεινασμένο το μωράκι ενέχει πολλούς κινδύνους όπως είναι η αφυδάτωση που μπορεί να τα οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

Ταΐζεις υπερβολικά το μωράκι σου

Αν ένα μωρό κλαίει δεν σημαίνει απαραίτητα πως πεινάει. Ένα μωρό μπορεί να κλαίει επειδή πονάει ή επειδή θέλει τη μαμά του. Ορισμένοι άνθρωποι προσπαθούν να ηρεμήσουν το παιδί δίνοντας του φαγητό αλλά αν δεν πεινάει τότε αυτό προκαλεί αναστάτωση στο στομάχι του.

Μην επιμένεις, λοιπόν, αν το παιδί σου δεν θέλει να φάει άλλο.

Σκεπάζεις το μωρό υπερβολικά

Μέχρι πρόσφατα οι περισσότεροι θεωρούσαν πως είναι σημαντικό να «τυλίγεις» το μωράκι με μια κουβέρτα προκειμένου να το κρατάς ζεστό, να διατηρεί την θερμοκρασία του. Ωστόσο, όταν το παρακάνουμε, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ξαφνικό θάνατο.

Οι παιδίατροι συνιστούν πως η θερμοκρασία πρέπει να κυμαίνεται απ’ τους 17 μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου. Μην σκεπάζεις, λοιπόν, το παιδί σου με διάφορες κουβέρτες και μην το τοποθετείς κοντά στη σόμπα για να ζεσταθεί.

Αποστειρώνοντας τα πάντα γύρω από το παιδί

Οι πιο παλιές γενιές θεωρούσαν πως πρέπει τα πάντα γύρω από το παιδί να αποστειρώνονται, όλα να πλένονται με βραστό νερό, να σιδερώνονται καλά τα σεντόνια και να καθαρίζουμε το δωμάτιο του παιδιού πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Πολλοί γονείς ανησυχούν ακόμη και για τα κατοικίδια που μπορεί να πλησιάζουν το μωράκι τους. Ωστόσο, οι παιδίατροι αναφέρουν πως όταν γύρω από το μωρό τα πάντα είναι πεντακάθαρα, τότε αυτό βλάπτει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού και το κάνει υπερευαίσθητο.

Δεν χρησιμοποιείς σωστά το καρότσι

Δυστυχώς δεν μπορούμε να είμαστε πάντα απολύτως σίγουροι πως το μωράκι μας είναι ασφαλές. Αλλά σίγουρα υπάρχουν ορισμένοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε.

Ο πρώτος κανόνας είναι όταν μπαίνουμε στο ασανσέρ με το καρότσι, πρέπει να κρατάμε το μωρό αγκαλιά και αυτό λίγοι άνθρωποι το κάνουν. Παράλληλα, όταν περνούν τον δρόμο οι περισσότεροι κρατούν το καρότσι μπροστά τους και μετά ακολουθούν αλλά αυτό είναι λάθος καθώς το καρότσι είναι πιο χαμηλό από τα αυτοκίνητα και οι οδηγοί ίσως δεν το δουν.

Photo: depositphotos

Το άρθρο Λάθη που κάνουν όλες οι νέες μαμάδες και μερικά είναι επικίνδυνα! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα