Κύμα κακοκαιρίας απ’ το απόγευμα- Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

08:00 5/1/2017 - Πηγή: iPop

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός απ’ το απόγευμα της Πέμπτης, με τα βασικά χαρακτηριστικά του να είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ:

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (05/01/17):

Μέχρι τις πρώτες
ώρες της Παρασκευής (06/01/17) στα νησιά του Ιόνιου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και νοτιάς Πελοποννήσου.Μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (06/01/17) κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/17) και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01/17) ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδόνια, τη Θράκη και στις βορειοτέρες περιοχές της Θεσσαλίας.Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή (06/01/17) και από τα βόρεια η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01/17), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

δ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη (05/01/17), οι οποίοι την Παρασκευή (06/01/17) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγεια του Σαββάτου (07/01/17) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από τη νύχτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς.

The post Κύμα κακοκαιρίας απ’ το απόγευμα- Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα