Κρίσιμος γύρος επαφών για το χρέος

19:43 19/10/2016 - Πηγή: iPop

Ξεκινούν οι κρίσιμες επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες για την δεύτερη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ο Πρωθυπουργός αναχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης προκειμένου να μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής με επίκεντρο το προσφυγικό.

Αξίζει να τονίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας

μεταβαίνει στις Βρυξέλλες έχοντας στις πλάτες του ακόμα ένα «ναυάγιο» της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει πλήθος σημαντικών διμερών συναντήσεων. Κατά τις συζητήσεις τους αναμένεται να προσπαθήσει να μάθει απ’ τους συνομιλητές του τις προσθέσεις του αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την επίλυση του χρέους.

Κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, ο Α. Τσίπρας είχε τονίσει πως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και η ελάφρυνση του χρέους αποτελούν προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Στοχεύουμε να ολοκληρώσουμε άμεσα την δεύτερη αξιολόγηση. Αλλά όπως τηρούμε εμείς τη συμφωνία το ίδιο περιμένουμε και από τους θεσμούς και τους εταίρους μας. Οι ολιγωρίες, η παρέλκυση και οι μεταθέσεις δεν μπορούν και δεν θα γίνουν ανεκτές. Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους πρέπει να επιλυθεί. Ο χρόνος της επίλυσης είναι όμως κρίσιμος. Είναι μέρος της στρατηγικής για την έξοδο από τη κρίση

Στα πλαίσια της Συνόδου θα έχει επαφές με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

The post Κρίσιμος γύρος επαφών για το χρέος appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα