Κρίσιμη συνάντηση Κυβέρνησης- Κουαρτέτου. Αισιοδοξία Ντομπρόβσκις για την αξιολόγηση

21:09 11/4/2016 - Πηγή: iPop

Την ίδια στιγμή που είναι σε εξέλιξη η νέα συνάντηση Κυβέρνησης- Κουαρτέτου με στόχο την επίτευξη συμφωνίας, ενόψει της αποχώρησης των Θεσμών την Τρίτη από την Αθήνα για την Ουάσινγκτον και την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, ο Βάλντις Ντομπρόσβκις εκφράζει την αισιοδοξία του σχετικά με την αξιολόγηση.

Ο κ. Ντομπρόβσκις μίλησε συγκεκριμένα για το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε Ε.Ε. και

ΔΝΤ σχετικά με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. είπε πως οι διαφορές μπορούν να γεφυρωθούν.

Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε:

Συμμεριζόμαστε ευρέως τους στόχους του προγράμματος και τα μέτρα που είναι αναγκαία για την επίτευξη τους. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποιες διαφορές για αξιολογήσεις, πόση προσπάθεια χρειάζεται για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Αυτό μπορεί να γεφυρωθεί

Ο Πιερ Μοσκοβισί από την πλευρά του μίλησε για την ανάγκη να είναι το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και εκτίμησε πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι διαχειρίσιμη.

Τα βλέμματα στραμμένα στο κρίσιμο ραντεβού Κυβέρνησης- Θεσμών

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην κρίσιμη συνάντηση Κυβέρνησης- Θεσμών.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, είπε νωρίτερα ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στη διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών. «Επιτεύχθηκε πρόοδος το Σαββατοκύριακο και οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δανειστές επιμένουν για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018. «Στόχος μας παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό», είπε κλείνοντας η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η συνάντηση της Κυριακής αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη και Τσακαλώτου το μόνο ζήτημα που έκλεισε ήταν το φορολογικό.

Ακόμα, όμως, παραμένουν ανοικτά μεγάλα θέματα όπως το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων» και ακόμα «2-3 ανοιχτά θέματα» όπως εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Την ίδια στιγμή στέλεχος του υπουργείου Εργασίας σχολίασε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση μεταξύ των πιστωτών και της Ελληνικής πλευράς στο θέμα των επικουρικών συντάξεων».

Photo: Alexandros Michailidis / SOOC

The post Κρίσιμη συνάντηση Κυβέρνησης- Κουαρτέτου. Αισιοδοξία Ντομπρόβσκις για την αξιολόγηση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα