Κρίσιμη μέρα για τις τηλεοπτικές άδειες- Ψηφίζεται η τροπολογία για επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ

08:10 3/11/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα, Πέμπτη, συζητείται και ψηφίζεται απ’ την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία με βάση την οποία αναστέλλεται το άρθρο 2Α του νόμου Παππά, σύμφωνα με το οποίο μεταφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ στην Κυβέρνηση.

Ωστόσο, η κατάσταση δεν είναι και πάλι ξεκάθαρη και η στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι βέβαιη δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία

ζητάει τη συνολική κατάργηση του νόμου Παππά.

Τι θα περιλαμβάνει η τροπολογία;

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η τροπολογία αναμένεται να αποτελείται από δύο κομμάτια.

Το πρώτο σκέλος θα αφορά την μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ. Ο κ. Παππάς μιλώντας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τετάρτης εξήγησε ότι η Κυβέρνηση αναστέλλει και δεν καταργεί το νόμο καθώς η κατάργηση ενδεχομένως να προκαλούσε αξίωση των Υπερθεματιστών από το Δημόσιο για τα χρήματα που έδωσαν.

Το δεύτερο σκέλος της τροπολογία φέρεται να τονίζει ότι από εδώ και στο εξής ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα αποφασίζεται με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Η στάση των κομμάτων

Η Νέα Δημοκρατία ζητάει να φαίνεται ξεκάθαρο με το νόμο που θα ψηφιστεί στην Βουλή ότι όλη η διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών θα είναι αποκλειστικά και μόνο αρμοδιότητα του ΕΣΡ.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν κρατάει τόσο σκληρή στάση όσο η Αξιωματική Αντιπολίτευση και φαίνεται πως θα ψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε η Κυβέρνηση.

Το Ποτάμι έχει κρατήσει τα χαρτιά του κλειστά αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία, ενώ η Ένωση Κεντρώων όπως όλα δείχνουν συντάσσεται με τη ΝΔ και ζητά την πλήρη κατάργηση του νόμου Παππά.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Κρίσιμη μέρα για τις τηλεοπτικές άδειες- Ψηφίζεται η τροπολογία για επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα