Κοτόπουλο παναρισμένο με κάσιους στον φούρνο: Η πιο υγιεινή εναλλακτική για το αγαπημένο σου σνίτσελ!

13:45 9/1/2023 - Πηγή: iPop

Είναι μερικά φαγητά που τα φτιάχνεις μια φορά και μετά “κολλάς” μαζί τους. Ένα απ’ αυτά είναι και το κοτόπουλο με κρούστα από κάσιους που έχει το σημερινό μας μενού!

Η συγκεκριμένη συνταγή λαμβάνει υπόψιν της φυσικά και την υγιεινή διατροφή, αφού περιλαμβάνει τους ξηρούς καρπούς και το γιαούρτι, ενώ το ψήσιμο γίνεται στον φούρνο.

Τα υλικά για το κοτόπουλο
με κρούστα από κάσιους:2 φιλέτα κοτόπουλου200 γρ κάσιους3/4 κούπας καλαμποκάλευρο200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό1 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.γ. κουρκουμά1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη1/2 κ.γ. αλάτιΠιπέριΠώς θα φτιάξεις το κοτόπουλο με κρούστα από κάσιους;Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και τα κόβουμε σε μικρές μπουκιές!Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά και το λάδι, και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε μέχρι να μαριναριστούν καλά όλα τα κομμάτια.Στο μπλέντερ αλέθουμε τα κάσιους, και σε ένα βαθύ πιάτο τα ενώνουμε με το καλαμποκάλευρο και το αλατοπίπερο.Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα με τα κάσιους, να καλυφθούν καλά, και τοποθετούμε σε ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόχαρτο.Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά τα κοτόπουλα.Tip!

Αν θέλεις μπορείς να περάσεις πρώτα το κοτόπουλο (αφού το έχεις περάσει και από τα κάσιους) σ’ ένα βαθύ τηγάνι για deep fry να τα αφήσεις 2 λεπτά (όχι όλα μαζί γιατί μπορεί να κολλήσουν, μικρές δόσεις) και μετά να τα βάλεις στο φούρνο! ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό θα τα κάνει θερμιδική βόμβα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Κοτόπουλο παναρισμένο με κάσιους στον φούρνο: Η πιο υγιεινή εναλλακτική για το αγαπημένο σου σνίτσελ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα