Κορονοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Οξφόρδης

18:37 20/7/2020 - Πηγή: iPop

Ο κορονοϊός που έχει ταλαιπωρήσει όλο τον πλανήτη φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ στο τέλος του, αφού θετικά είναι τα νέα για το εμβόλιο του κορονοϊού. 

Το εμβόλιο κορονοϊού, που δοκιμάζεται στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca Plc, δίνει

ελπίδες σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προέβη σε ανακοινώσεις, χαρακτηρίζοντας ασφαλές για τον οργανισμό το πολυαναμενόμενο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Όπως μεταδίδει το BBC, το εμβόλιο που παρασκευάστηκε από το φημισμένο Πανεπιστήμιο είναι ανεκτό από τον οργανισμό.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

«Βλέπουμε πολύ καλές ανοσολογικές αντιδράσεις, όχι μόνο για την εξουδετέρωση αντισωμάτων αλλά και για τα Τ-κύτταρα», δήλωσε ο Adrian Hill, επικεφαλής του Ινστιτούτου Jenner της Οξφόρδης, σε συνέντευξή του. «Τονώνουμε και τους δύο βραχίονες του ανοσοποιητικού συστήματος» συνέχισε ο επικεφαλής.

Οι δοκιμές που έγιναν σε 1.077 άτομα έδειξαν ότι το εμβόλιο οδήγησε στη δημιουργία αντισωμάτων και λευκών κυττάρων που καταπολεμούν τον κορονοϊό. Τα ευρήματα χαρακτηρίζονται ελπιδοφόρα αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν είναι αρκετό το συγκεκριμένο εμβόλιο για να προστατεύσει τον οργανισμό και για το λόγο αυτό γίνονται κλινικές δοκιμές σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών. Η Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 100 εκατομμύρια δόσεις από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Τα αποτελέσματα θα εξεταστούν προσεκτικά, καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να τερματίσουν την πανδημία που σκότωσε περισσότερους από 600.000 ανθρώπους μέχρι σήμερα και πυροδότησε οικονομική αναταραχή από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Από την άλλη η Moderna Inc., μια αμερικανική εταιρεία, κυκλοφόρησε αποτελέσματα την περασμένη εβδομάδα από μια δοκιμή πρώιμου σταδίου που έδειξε ότι το εμβόλιο αύξησε τα επίπεδα αντισωμάτων που καταπολεμούν τον ιό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός : Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα | Το εμβόλιο της Οξφόρδης | Ανησυχίες για την Αττική

Photo: Freepik

Το άρθρο Κορονοϊός: Θετικά τα πρώτα αποτελέσματα από το εμβόλιο της Οξφόρδης εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα