Κορονοϊός: Είναι ασφαλές το delivery;

18:01 4/4/2020 - Πηγή: iPop

Πόσο άνετα μπορείς να παραγγέλνεις απ’ έξω αυτές τις μέρες; Κορονοϊός και delivery: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να είσαι ασφαλής. 

Τώρα που ο περισσότερος κόσμος είναι σπίτι, λόγω κορονοϊού, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνεχίζουν να παραγγέλνουν κυρίως καφέ, αφού δεν μπορούν να βγουν έξω να τον πιουν, ενώ μερικοί προτιμούν να τρώνε και απ’ έξω. Και εντάξει, μια φορά στο τόσο είναι λογικό το να θες

να παραγγείλεις, το καταλαβαίνουμε, όμως είναι αυτό ασφαλές ή μήπως ακόμα κι έτσι μεταφέρεται ο ιός;

Κορονοϊός και delivery: Είναι ασφαλές;

Αναμφίβολα, το delivery είναι η εύκολη λύση πολλές φορές και το ότι είσαι σπίτι πολλές ώρες δεν σημαίνει ότι δεν σου είναι αναγκαίο. Άλλωστε, υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά καθημερινά κι ίσως να μην προλαβαίνουν να μαγειρέψουν. Τι γίνεται; Είναι ασφαλές να παραγγείλεις ή μπορεί να κολλήσεις τον ιό;

Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά πως μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί το αν μεταδίδεται ο κορονοϊός με το delivery. Φυσικά έχει τονιστεί από την διεθνή επιστημονική κοινότητα ότι οι επαγγελματίες της εστίασης πρέπει να τηρούν αυστηρά όλους τους κανόνες υγιεινής. Επομένως, θεωρείται δεδομένο ότι ο ιός δεν μπορεί να μεταφέρεται από τη στιγμή που τηρούνται οι κανόνες και η πιθανότητα μετάδοσης είναι εξαιρετικά μικρή.

Παρ’ όλα αυτά, αν ο διανομέας έχει κορονοϊό υπάρχει περίπτωση η συσκευασία του φαγητού να έχει μολυνθεί από τον ιό, κάτι που φυσικά δεν μπορείς να το γνωρίζεις.

Έτσι πρέπει να απολυμαίνεις τα ψώνια απ’ το σούπερ μάρκετ (Video) 

Τι μπορείς να κάνεις αν παραγγείλεις φαγητό;

Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγεις την διαπροσωπική επαφή με τον διανομέα φαγητού. Καλύτερα, λοιπόν, να πληρώνεις μέσω internet και να ζητάς να σου αφήνουν το φαγητό ή τον καφέ στην είσοδο του σπιτιού σου, ώστε να μην βλέπεις καν τον διανομέα.

Στη συνέχεια, όταν έρθει η ώρα να παραλάβεις το φαγητό ή τον καφέ σου φόρα γάντια για να αγγίξεις την συσκευασία και σέρβιρε κατευθείαν το φαγητό στο πιάτο χωρίς να ακουμπήσεις το κουτί ή το περιτύλιγμα σ’ όλο το σπίτι και πέτα το κατευθείαν στα σκουπίδια. Αν έχεις παραγγείλει καφέ ή κάποιο άλλο ρόφημα, βάλε το σ’ ένα δικό σου ποτήρι. Μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χέρια σου και να καθαρίσεις με απολυμαντικό το όποιο σημείο του σπιτιού σου έχει ακουμπήσει η σακούλα ή η συσκευασία του delivery.

Μπορεί άλλες φορές να έτρωγες πίτσα αγκαλιά με το κουτί, αλλά τώρα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά κι ίσως παιδευτείς λίγο παραπάνω αν θες να παραγγείλεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κολλήσεις κορονοϊό από το φαγητό που τρως, αν η τροφή σου είναι φορέας του ιού.

Διάβασε ακόμα:

Οι συσκευασίες τροφίμων μεταφέρουν τον κορονοϊό; | Tips υγιεινής από τον ΕΟΔΥ

Photo: Pexels

Το άρθρο Κορονοϊός: Είναι ασφαλές το delivery; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα