Κορονοϊός: Δεύτερο κύμα “πλημμυρίζει” πολλές χώρες | Η πορεία του ιού στην Ελλάδα

19:10 12/6/2020 - Πηγή: iPop

Το δεύτερο κύμα του κορονοϊού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε πολλές χώρες με την ανησυχία να αυξάνεται τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. 

Τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου ξεκίνησε η χαλάρωση των μέτρων στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Τώρα, ενάμιση μήνα περίπου μετά, τα κρούσματα του ιού αυξάνονται ξαφνικά σε πολλές χώρες του κόσμου, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η Ελλάδα.

Ένα δεύτερο

κύμα του κορονοϊού παρατηρήθηκε σε πολλές χώρες, όπως καταγράφει η ομάδα επιστημόνων του NANOTEXNOLOGY 2020.

Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2020 και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρακολουθούν στενά και συστηματικά την πορεία του COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο όλο αυτό το διάστημα, από την έναρξη της πανδημίας.

Οι ειδικοί αναλύουν καθημερινά δεδομένα απ’ όλο τον κόσμο, από διάφορες περιοχές της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και συμπεραίνουν πως στις περιπτώσεις πλήρους χαλάρωσης των μέτρων προστασίας από την πλευρά των πολιτών, υπάρχει και πάλι μια μεγάλη εξάπλωση του ιού.

Στη Νότια Κορέα, στο Ισραήλ και στη Βόρεια Μακεδονία η καμπύλη των κρουσμάτων έχει φτάσει στο ύψιστο σημείο κι έπειτα από μερικές μέρες ξεκίνησε μια δεύτερη φάση εξάπλωσης του ιού.

Η Ινδία, η Βραζιλία, η Ρωσία και η Αφρική βρίσκονται ακόμη στη φάση εξέλιξης της πανδημίας και πλέον ανήκουν στις χώρες με τα περισσότερα κρούσματα, μετά από τις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία των ειδικών δείχνουν πως στην Ευρώπη στις περισσότερες χώρες βρισκόμαστε στο τέλος της δεύτερης φάσης εξάπλωσης της πανδημίας. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η Αυστρία, αφού εκεί η κατάσταση έχει πλήρως σταθεροποιηθεί εδώ και ένα μήνα μετά το τέλος της δεύτερης φάσης της πανδημίας.

Στην Ελλάδα, έχουμε πλέον μπει στη δεύτερη φάση της πανδημίας καταγράφοντας καθημερινά μικρό αριθμό νέων περιπτώσεων. Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες καταγράφηκε μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που σιγά σιγά έχει αρχίσει και πάλι να μειώνεται με τα νέα κρούσματα σε καθημερινή βάση να μην είναι πλέον τόσα πολλά.

Δείτε τον χάρτη με τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Στις 12 Ιουνίου ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει 20 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3108, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

694 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1768 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 6 (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διαβάστε ακόμα:

Πάρτυ 1.000 ατόμων στον Άλιμο ενώ τα νέα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά

Photo: Pexels

Το άρθρο Κορονοϊός: Δεύτερο κύμα “πλημμυρίζει” πολλές χώρες | Η πορεία του ιού στην Ελλάδα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα