Κοροναϊός: Επέστρεψαν δύο Έλληνες από την Κίνα | Σε καραντίνα για 14 μέρες

19:33 9/2/2020 - Πηγή: iPop

ΚιΚίνα | ενώ ο κοροναϊός εξαπλώνεται συνεχώς, δύο Έλληνες από την Κίνα επέστρεψαν στην Ελλάδα. Και οι δύο ήρθαν από την πόλη Γουχάν, εκεί όπου τα κρούσματα αυξάνονται κάθε μέρα. 

Οι δύο Έλληνες από την Κίνα επαναπατρίστηκαν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, και βρίσκονται σε καραντίνα στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Πώς έφτασαν στην Ελλάδα;

Και οι δύο επιβιβάστηκαν μαζί με 105 Βρετανούς και άλλους 95 πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής

Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Στη συνέχεια, έφτασαν στο Λονδίνο κι έπειτα επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη, απ’ όπου τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη γι’ αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Τα νέα μέτρα για τον κοροναϊό στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και οι δύο καλά στην υγεία τους, δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα του κοροναϊού και μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής. Εκεί θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι δεν φέρουν κάποιο σύμπτωμα του ιού.

«Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας», όπως ανακοίνωσε το ίδιο.

Κρούσματα από τον κοροναϊό

Η λίστα των κρουσμάτων από τον κοροναϊό αυξάνεται συνεχώς, ενώ ο αριθμός των θυμάτων από τον ιό είναι ρεκόρ και ανέρχεται σε 811 ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 89 ασθενείς υπέκυψαν το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, η εθνική επιτροπή υγείας.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν το Σάββατο 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Διάβασε ακόμα:

Στην Ιταλία ο γενετικός κώδικας του κοροναϊού | Έλληνας σε καραντίνα

Photo: HECTOR RETAMAL/AFP VIA GETTY IMAGES

Το άρθρο Κοροναϊός: Επέστρεψαν δύο Έλληνες από την Κίνα | Σε καραντίνα για 14 μέρες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα