Κομισιόν για παροχές Τσίπρα: Θα συζητήσουμε με τους υπόλοιπους θεσμούς για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι

16:46 12/12/2016 - Πηγή: iPop

Θα συζητήσουμε με τους υπόλοιπους θεσμούς για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι, σχολίασε η Εκπρόσωπος της Κομισιόν για παροχές Τσίπρα ενώ τόνισε ότι η συμφωνία για τον προϋπολογισμό του 2017 έχει οριστικοποιηθεί.

Με τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών να ξαναπιάνουν δουλειά από αύριο, Τρίτη, στην Αθήνα ώστε να επιτευχθεί τεχνική συμφωνία στα ανοιχτά ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης τα οποία είναι ο προϋπολογισμός

και μέτρα 2018 καθώς και η εργασιακή μεταρρύθμιση, η εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Αννίκα Μπράιντχαρντ, μιλώντας στους δημοσιογράφους επανέλαβε ότι θα συζητηθούν οι παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας και εξέφρασε τις ελπίδες της για ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό.

Πιο συγκεκριμένα, η κα Μπράιντχαρντ σχολίασε:

Τα κλιμάκια των θεσμών και οι επικεφαλής θα επιστρέψουν αύριο στην Αθήνα για να ξεκινήσουν εκ νέου τις εργασίες τους με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement), ως μέρος της δεύτερης αξιολόγησης. Δεδομένης της πρόοδου που έχουμε κάνει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και έχοντας συμφωνήσει τον προϋπολογισμό του 2017, είμαστε βέβαιοι πως όλες οι πλευρές θα ολοκληρώσουν την αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό

Αναφορικά με το θέμα του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού και τις παροχές που ανακοίνωσε, η εκπρόσωπος δήλωσε πως το θέμα αυτό θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες, λέγοντας πως, «καταγράψαμε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού και την δέσμευση του για σεβασμό στους στόχους του προγράμματος και όπως είπαμε, θα εξετάσουμε τις ανακοινώσεις του και θα συζητήσουμε με τους υπόλοιπους θεσμούς το τι μέλλει γενέσθαι».

Δημοσιονομικά μέτρα και το 2019;

Σχετικά με το αν θα χρειαστεί να παρθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα το 2019 και το 2020 και αν αυτά θα περιλαμβάνονται στη συμφωνάι σε τεχνικό επίπεδο, η Άννικα Μπράιντχαρτ τόνισε πως η τεχνική συμφωνία θα έχει τα μέτρα αυτά που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Βεβαίως, είναι ακόμα νωρίς για να πανηγυρίζουμε καθώς η επίτευξη μίας τεχνικής συμφωνίας δεν σημαίνει αυτόματα και ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης καθώς στη συνέχεια θα πρέπει να περάσει και σε πολιτικό επίπεδο όπου θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνά στο Eurogroup.

Η ίδια, πάντως, σχετικά με τα μέτρα που χρειάζεται ή δεν χρειάζεται να παρθούν πέρα του 2018, σχολίασε πως η θέση της Επιτροπής είναι πως «αντί για νομοθέτηση νέων μέτρων από τώρα, πρέπει να γίνει απλά ένας προσδιορισμός των τομέων που θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, σε περίπτωση εκτροχιασμού των δημοσιονομικών και μη επίτευξη πλεονάσματος».

The post Κομισιόν για παροχές Τσίπρα: Θα συζητήσουμε με τους υπόλοιπους θεσμούς για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα