Κοινό μήνυμα Μέρκελ- Ολάντ στον Πούτιν για την εκεχειρία στην Συρία

21:10 12/10/2016 - Πηγή: iPop

Κοινό μήνυμα απέστειλαν στον Βλαντιμίρ Πούτιν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ απ’ την Γαλλία για την ανάγκη εφαρμογής της εκεχειρίας στην Συρία.

Οι τρεις ηγέτες είχαν τηλεφωνική συνδιάσκεψη, με τους Ολάντ και Μέρκελ να καλούν τον Ρώσο Πρόεδρο να εργαστεί υπέρ της εφαρμογής της εκεχειρίας.

Πηγές της γαλλικής Προεδρίας αναφέρουν το Γαλλικό

Πρακτορείο Ειδήσεων πως ο Ολάντ «εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία της συνδιάσκεψης που ήταν αφιερωμένη στην ουκρανική κρίση προκειμένου να υπενθυμίσει τη θέση του για τη Συρία στον πρόεδρο Πούτιν, επισημαίνοντας πόσο επείγον είναι να εφαρμοστεί μια εκεχειρία και να διασφαλιστεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Τη θέση του στήριξε ξεκάθαρα η καγκελάριος».

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε την επικοινωνία των τριών ηγετών, τονίζοντας παράλληλα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Συρία θα επιτύχουν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση των επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας και των ΗΠΑ, η οποία έχει προγραμματιστεί για την 15η Οκτωβρίου στη Λωζάνη, θα αποδώσει καρπούς

Θυμίζουμε πως το Σάββατο θα γίνει μίνι Σύνοδος στην Λωζάνη για την Συρία. Το παρών θα δώσουν τόσο οι Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι, όπως επίσης και ΥΠΕΞ από άλλες χώρες.

Το State Department ανακοίνωσε πως το Σάββατο θα γίνει νέα σύνοδος στο Λονδίνο.

Photo: Sean Gallup via Getty Images

The post Κοινό μήνυμα Μέρκελ- Ολάντ στον Πούτιν για την εκεχειρία στην Συρία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα