Κλειστά τα σχολεία μέχρι 10 Απριλίου | Τα τρία σενάρια από την υπουργό Παιδείας

14:55 22/3/2020 - Πηγή: iPop

Με10 Απριλίου | Κοινή Υπουργική Απόφαση φαίνεται πως θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία κι όλες οι εκπαιδευτικές δομές στη χώρα μέχρι και τις 10 Απριλίου 2020. 

Αποφασίστηκε, λοιπόν, η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών στο εσωτερικό και το εξωτερικό μέχρι και τις 10 Απριλίου 2020 για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής

Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Ουσιαστικά θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι το Πάσχα, αφού η Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 θα ήταν και η τελευταία σχολική ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Δείτε στον χάρτη τα κρούσματα ανά τον κόσμο. 

Τα τρία σενάρια για τα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά την τηλεοπτική της συνέντευξη στο ΣΚΑΪ ανέφερε τα εναλλακτικά σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι προκειμένου να αναπληρωθεί το χαμένο έδαφος από το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κορονοϊού. Η ίδια τόνισε πως δε θα χαθεί ούτε η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό έτος.

Τα τρία σενάρια που εξετάζονται είναι η επέκταση του σχολικού έτους, η μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών και η μείωση της εξεταστέας ύλης.

Για τις πανελλαδικές η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι στόχος είναι «να μείνουμε  όσο πιο κοντά στην σταθερή ημερομηνία έναρξης».

Σύμφωνα με την ίδια, πρώτος γνώμονας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων, τους οποίους «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία», όπως τόνισε η υπουργός.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε, ακόμα, ότι η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Σε πρόσφατη, μάλιστα, τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς «συμμετείχαν 110%», είπε χαρακτηριστικά, δηλαδή ακόμη και εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν.

Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο που μιλάει στα παιδιά για τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμα:

Χρήσιμες ερωτο-απαντήσεις για τα μέτρα για τον κορονοϊό

Photo: Unsplash/ kyo azuma

Το άρθρο Κλειστά τα σχολεία μέχρι 10 Απριλίου | Τα τρία σενάρια από την υπουργό Παιδείας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα