Κλειστά κι ανοιχτά σύνορα ανάλογα με τα συμφέροντα

22:37 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Ηχηρό μήνυμα θέλησε να αποστείλει ο Αλέξης Τσίπρας από το Παρίσι προς όλες τις χώρες της Ε.Ε. σχετικά με το ζήτημα του προσφυγικού και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι «η Ε.Ε. κρατά τα σύνορα κλειστά σε κατατρεγμένους ανθρώπους, αλλά ανοικτά τα σύνορά της σε πολιτικές που εξοντώνουν τους ίδιους τους λαούς της».

Ο Αλέξης Τσίπρας

βρίσκεται στην πόλη του φωτός από την Παρασκευή. Στα πλαίσια της επίσκεψής του παρευρέθηκε στην άτυπη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού κόμματος της Αριστεράς με τίτλο «Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει», ενώ το Σάββατο θα δώσει το παρών- μετά την πρόσκληση του Φρανσουά Ολάντ- στο συνέδριο των Σοσιαλιστών- Δημοκρατών.

Κατά την τοποθέτησή του την Παρασκευή τόνισε:

Ίσως είναι η πρώτη φορά που η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον των επιλογών της σε πολιτικές της για λαούς πολύ μακριά της καθώς μέχρι τώρα οι συνέπειες ήταν μόνο γι’ αυτούς τους λαούς. Έντρομη η Ευρώπη, βλέπει ότι οι συνέπειες μπορούν να αφορούν και την ίδια και να φτάσουν στην αυλή της. Ξαφνικά, βλέπει πάνω από 1 εκατ. πρόσφυγες, να ψάχνουν καταφύγιο στην Κεντρική Ευρώπη και οι χώρες αυτές αντιδρούν με νευρικό κλονισμό

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε πως η Ευρώπη που έχει πληθυσμό 500 εκατ. άτομα μπορεί σίγουρα να αντέξει 1 ή 2 εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ ανέφερε ότι «οι χώρες με χαμηλή ανεργία θα είχαν σημαντικά οφέλη στις οικονομίες τους. Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για την Ελλάδα, η οποία έχει ανεργία 25%, ενώ η Γερμανία 4%».

Ο ίδιος αν και είπε δεν θα ήθελε να είναι μάντης άσχημων εξελίξεων, δήλωσε απαισιόδοξος για το μέλλον της Ε.Ε.

Οι πολιτικές λιτότητας, πρόσθεσε, έδωσαν τροφή σε ένα τέρας που μεγαλώνει στο υπογάστριο της Ευρώπης – τον φασισμό. «Αυτές οι αντιφάσεις και η αδυναμία Ευρώπης να λειτουργήσει με ενιαίο σχέδιο, ήδη την οδηγεί σε μεγάλα αδιέξοδα. Δε θέλω να είμαι μάντης κακών. Αλλά η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες όπως είναι η αλληλεγγύη».

The post Κλειστά κι ανοιχτά σύνορα ανάλογα με τα συμφέροντα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα