Κίνητρα για τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών από το Υπουργείο Οικονομικών

12:57 25/5/2016 - Πηγή: iPop

Την πληροφορία πως το Υπουργείο Οικονομικών, πέραν των βασικών μέτρων τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο θέσπισης, επεξεργάζεται και μια σειρά από άλλες δράσεις που αναμένεται να πλαισιώσουν τις κύριες και θα ενισχύσουν μάλιστα την διείσδυση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών, επιβεβαίωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο δεύτερο συνέδριο ψηφιακών συναλλαγών ο Αν. Υπουργός έδωσε παραδείγματα για την έκπτωση φόρου εισοδήματος και επισήμανε χαρακτηριστικά:

Πέραν των βασικών μέτρων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο θέσπισης, το Υπουργείο Οικονομικών

επεξεργάζεται μια σειρά από άλλες δράσεις που θα πλαισιώσουν τις κύριες και θα ενισχύσουν την διείσδυση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Ενώ πρόσθεσε: «Τέτοια παραδείγματα αποτελούν η αναγνώριση των δαπανών των επιχειρήσεων που έχουν γίνει μόνο με τέτοια μέσα, καθώς και φοροαπαλλαγές, οι οποίες φυσικά δεν πρέπει να δημιουργούν πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος στην οικονομία»

Εν συνεχεία ο Τρ. Αλεξιάδης εξήγησε: «Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες του Δημοσίου, ήδη εκδόθηκε σχετική απόφαση με την οποία θεσπίζεται ηλεκτρονική διαδικασία επιστροφής ποσών σε δικαιούχους μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ υπάρχει έτοιμη διάταξη η οποία ρυθμίζει θέματα αναφορικά με την επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων ποσών στους δικαιούχους».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός επίσης δήλωσε πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης «θεσπίζεται πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών, ώστε ο κάθε πολίτης που επιθυμεί, να μπορεί να πραγματοποιεί τις συναλλαγές του με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών» και συμπλήρωσε:

«Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο και τη διασφάλιση των συναλλαγών, θεσπίζεται το κατάλληλο πλαίσιο ώστε να παρέχονται στοιχεία και πληροφορίες στο Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό την ηλεκτρονική διενέργεια διασταυρώσεων και την καλύτερη στόχευση των φορολογικών ελέγχων».

Η επιτυχία της όλης προσπάθειας, απαιτεί την συμβολή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της κοινωνίας ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλία τους ο Τρύφων Αλεξιάδης και έφερε ως παράδειγμα τη λήψη των κατάλληλων μέτρων από τις Τράπεζες λέγοντας πως αφορά:

«την μείωση των προμηθειών για συναλλαγές με κάρτες την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγώντην διευκόλυνση προμήθειας του κατάλληλου εξοπλισμού (πχ POS) σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις».

The post Κίνητρα για τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών πληρωμών από το Υπουργείο Οικονομικών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα