Κάθε φορά που googlάρεις «Πώς να…» να έχεις αυτό στο μυαλό σου!

18:23 20/1/2021 - Πηγή: iPop

Πώς να…  Πώς να σταματήσω την αναβλητικότητα, πώς να σταματήσω τη σύγκριση με τους άλλους, πώς να βρω τον άνθρωπό μου, πώς να χάσω κιλά, πώς να κάνω γυμναστική κάθε μέρα, πώς να διαβάζω, πώς να γίνω συνεπής… Πώς;

Πόσες φορές δεν έχουν βρεθεί σχετικά άρθρα μπροστά μας κάνοντας μια βόλτα στο ίντερνετ;

Εκτός από τις περιπτώσεις που η ερώτηση είναι κάτι συγκεκριμένο, ερωτήσεις του τύπου: “πώς να μαγειρέψω μπάμιες”; που φαντάζομαι τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα είναι συνταγές

για μπάμιες.

Στις άλλες περιπτώσεις δημοσιογράφοι, μπλόγκερς, αρθρογράφοι, διαιτολόγοι και άλλες ειδικότητες γράφουν σχετικά άρθρα γιατί κάποιοι θέλουν να διαβάσουν την έτοιμη λύση που θα προτείνει ο κάθε επαγγελματίας. 

Το “πώς να” μπορεί να μας δώσει στα αλήθεια την λύση που αναζητάμε;

Ο άνθρωπος που γράφει όλα αυτά, τα γράφει από τη δική του οπτική, από το πώς εργάστηκε αυτός στη δική του περίπτωση ή τι κάνει με τους πελάτες του και λειτουργεί.

Όμως αν με ρωτάς δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις. Και αν μετά το πώς βάζεις το πώς να σταματήσω, η απάντηση είναι με δέσμευση όταν το πάρεις απόφαση το σταματάς.

Είναι τόσο απλό. Το παίρνεις απόφαση και το σταματάς και μπορεί στην αρχή να φαίνεται δύσκολο και αν δεν ξέρεις το γιατί το θες και από πού ξεκινάς και πού θες να πας, ίσως να μην καταφέρεις να το κάνεις.

Αυτό που τώρα είναι δύσκολο και βαρετό θα πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνει απολαυστικό. Γιατί μπορεί να λαχταράς το αποτέλεσμα αλλά για να φτάσεις εκεί θέλει κόπο. Θέλει να διαθέσεις χρόνο και να απολαύσεις το ταξίδι. Γιατί το ταξίδι είναι που θα δώσει αξία στο αποτέλεσμά σου. Γιατί η Ιθάκη θα ήταν πάντα ένα νησί αν πρώτα δεν είχε προηγηθεί το ταξίδι από την Τροία. Η Ιθάκη έχει άλλη αξία μόλις πατήσεις το πόδι σου μετά από προσωπική εργασία, σπάσιμο συνηθειών και δημιουργία νέων υγειών.

Αναθεώρηση δυσλειτουργικών πεποιθήσεων και θέσεων που σε κρατούν δέσμιο στο παρελθόν. Το παρελθόν έγινε και δεν αλλάζει, είναι εκεί για να δώσει το μάθημά του ή την ευλογία του, να το χρησιμοποιήσεις ως οδηγό σε μελλοντικές καταστάσεις.

Η λύση βρίσκεται μέσα σου και πιστεύω ότι αν κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις στον εαυτό σου και ξεκαθαρίσεις λίγο τα πράγματα θα ανοίξει μπροστά η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να βρεις την Ιθάκη σου. Και αν στο δρόμο συναντήσεις εμπόδια, ή δυσκολίες, ή τα βήματα δε λειτουργήσουν όπως περίμενες, γιατί η ζωή είναι απρόβλεπτη, τότε δοκιμάζεις διαφορετική στρατηγική, μέχρι να βρεις την τέλεια συνταγή μόνος σου. Μέχρι να το κάνεις εσύ να δουλέψει όπως ήθελες.

Μη ρωτάς λοιπόν την γνώμη μου ή τη συμβουλή μου, γιατί ξέρω ότι η απάντηση είναι δική σου, τη γνώση την έχεις βαθιά μέσα σου. Ίσως όμως δε σε ρώτησες ποτέ, ή θεώρησες εσφαλμένα ότι δεν μπορείς να το κάνεις, γιατί τις άλλες φορές απέτυχε, όμως εκτίμησες εδώ γιατί απέτυχε; Δεν προσπάθησες ή έβαλες τα δυνατά σου; Το κέρδισες από αυτό; 

Ποια η διαφορά μεταξύ ενός life coach και ενός ψυχολόγου;

Η ζωή μας είναι δική μας δε χρειαζόμαστε την άδεια κανενός να τη ζήσουμε, εφόσον δεν ενοχλούμε τα προσωπικά δικαιώματα των άλλων. Η ευθύνη είναι δική μας και εύχομαι να την έχουμε όλοι αναλάβει και να δίνουμε το καλύτερο που μπορούμε να δώσουμε κάθε μέρα.

Το σημερινό είναι γραμμένο με αγάπη και την ελπίδα να πιστέψεις πολύ πολύ στον εαυτό σου μέχρι να μη χρειάζεται να ρωτάς κανέναν!

Μέχρι την επόμενη φορά να είσαι πολύ καλά.

Βιογραφικό

Είμαι η Λαμπρινή Λαδά (Instagram account), κάπου γύρω στο 2018 ξεκίνησα το μαγικό ταξίδι προς την αυτοβελτιώση και την αυτογνωσία. Ο πρώτος σταθμος αυτού του ταξιδιού, με έβγαλε στο Coaching. Είμαι κάτοχος του Certificate of Coaching, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου με εξειδίκευση στο Life Coaching.

Αποστολή μου είναι να βοηθήσω με τα εφόδια που έχω αποκτήσει, όσους περισσότερους ανθρώπους μπορώ, να βρουν το σκοπό της ζωής τους και να εργαστούν γι’ αυτόν, μιας που είμαι βέβαιη ότι όλο αυτό, μπορεί να βγάλει από μέσα μας την προσωπική μας λάμψη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Κάθε φορά που googlάρεις «Πώς να…» να έχεις αυτό στο μυαλό σου! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάθε, Πώς …,kathe, pos …