Κατ’ ιδίαν συναντήσεις Μανουέλ Βαλς με Α. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη

08:33 3/6/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την συνάντηση της Πέμπτης του Μανουέλ Βαλς με τον Προκόπη Παυλόπουλο, σειρά έχει ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι οποίοι θα έχουν την Παρασκευή κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Γάλλο Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο Μανουέλ Βαλς θα μεταβεί στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συνομιλήσει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ενώ θα ακολουθήσουν συνομιλίες ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες.

Το μεσημέρι, ο Μανουέλ Βαλς

θα δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην οικία του Γάλλου Πρέσβη, παρουσία του Μισέλ Σαπέν.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Μανουέλ Βαλς έστειλε το μήνυμα ότι η Γαλλία είναι φίλη της Ελλάδας, τονίζοντας πως η χώρα μας μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της Γαλλίας σε πολλούς τομείς.

Για το Grexit, ο κ. Βαλς σημείωσε: «Υποστηρίξαμε την παραμονή της Ελλάδας γιατί δεν ήταν δυνατόν να σκεφτούμε ότι η χώρα με τέτοια ιστορία θα μπορούσε να φύγει από την Ευρωζώνη».

Παράλληλα, τόνισε πως η Γαλλία θα συνεχίσει τη στήριξή της «προκειμένου η λύση για Ελλάδα να είναι βιώσιμη».

Για το μεταναστευτικό/ προσφυγικό:

«Δεν ξεχνούμε ότι είστε η πρώτη χώρα που φτάνουν οι πρόσφυγες. Βεβαίως μπορείτε να βασίζεστε στην αλληλεγγύη της Ε.Ε. και της Γαλλίας. Η συμφωνία με Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστή από όλα τα μέρη. Προτεραιότητα η ασφάλεια. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι από κοινού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Κατά πρώτο λόγο πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος σε Συρία και Ιράκ».

Photo: Nikos Libertas/ SOOC

The post Κατ’ ιδίαν συναντήσεις Μανουέλ Βαλς με Α. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα