Καλοκαιρινή, δροσιστική και πολύχρωμη σαλάτα

13:37 23/6/2020 - Πηγή: iPop

Μια καλοκαιρινή σαλάτα, γεμάτη βιταμίνες και πολύ χορταστική! Όταν προσπαθείς να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή, πολλές φορές κολλάς στο τι μπορείς να φτιάχνεις ώστε να είναι παράλληλα και νόστιμο.

Οι σαλάτες είναι μια αγαπημένη επιλογή, αφού μπορείς να φτιάξεις τόσους πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς και να δημιουργήσεις ένα πλήρες, υγιεινό γεύμα!

Τα λάθη που κάνεις στη σαλάτα

σου και δεν είναι τόσο… υγιεινή!

Τι θα χρειαστείς για την καλοκαιρινή σαλάτα;2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες2 σπαράγγια κομμένα σε κομμάτια1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες180 γρ. χαλούμι μαριναρισμένο με lime και πιπέρι και κομμένο σε φέτες2 κουταλιές της σούπας χυμό lime1/4 κούπας (40 γρ.) κουκουνάριΠώς θα φτιάξεις την καλοκαιρινή σαλάτα;Ζεσταίνουμε το γκριλ ή ένα τηγάνι.Ανακατεόυμε το λάδι μαζί με το σκόρδο σ’ ένα μπολ.Αλείφουμε τα σπαράγγια και την πιπεριά με το μείγμα, και τα ψήνουμε γυρίζοντάς σε κάθε πλευρά, για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Μεταφέρουμε σ’ ένα πιάτο τα λαχανικά και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζεστά.Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα κολοκυθάκια: Τα αλείφουμε το λάδι και το σκόρδο και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.Βάζουμε το χαλούμι στη σχάρα για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά μας σ’ ένα πιάτο.Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τον χυμό lime κι απολαμβάνουμε τη σαλάτα μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Το κοτόπουλο στη σχάρα τώρα γίνεται και… σαλάτα!

Το άρθρο Καλοκαιρινή, δροσιστική και πολύχρωμη σαλάτα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα